Gumiból készült játékok
2017. április 11. írta: ToyaHSW

Gumiból készült játékok

gumi6.JPG

A gumiból készült figurák mára pontosan annyira retronak számítanak mint a távirányítós autók vagy a régi TV játékok. Ki ne emlékezne a gyerekkorából valamilyen klasszikus állat vagy ember figurás nem ritkán sípoló hangot adó játékra.
Ezekkel a játékokkal az apróbb gyerekeknek lehetett könnyen örömet szerezni, akik homokozóban, strandon vagy a lakásban előszeretettel használták ezeket a gumiból készült figurákat.

Természetesen a gyűjteményben is található ebből a stílusból néhány szépen és néhány kevésbé szépen kidolgozott darab. Most ezeket igyekeztem egy bejegyzésbe belezsúfolni nektek.
Sajnos ezeknél a játékoknál a származási helyet és a gyártót szinte lehetetlen meghatározni, de azt hiszem nem tévedek nagyot ha azt írom, hogy a többség itthon készült és kisipari munka.
Az áruk ennek megfelelően alakult akkoriban és tényleg minden család megengedhette magának, hogy a nyaraláson egy-két ilyen játékot vásároljon a gyerekeknek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8012413267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gxy 2021.03.30. 18:59:22

A kancsal törpére emlékszem, ebből volt egy anno az óvodában. 1979-ben lehetett, hogy konfrontálódtam vele, maradandó emléket hagyott a förtelmes szaga. Rendesen rettegtem attól, hogy hozzáérjek. Persze hol volt akkor még a büdösbogár-invázió...
süti beállítások módosítása