Budapesti séták kvartett
2016. november 29. írta: ToyaHSW

Budapesti séták kvartett

dsc_0037_1.JPG

A 60-as, 70-es években nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében a kvartett kártyák. Persze első sorban mindenki az autóskártyákat kedvelte és szerette, de számtalan egyéb oktatást segítő kártyát dobott ebben az időben piacra a Minerva.
Ilyen volt többek között a Hangszer kvartett, a Virág kvartett vagy a most bemutatásra kerülő Budapesti Séták pakli is.

A játék lényege a gyűjtögetés volt. Az osztásnál a játékosok 6-6 lapot kaptak, a maradékból pedig egymás után húztak. Ha elfogyott a lenti csomag, akkor pedig sorban egymás után húzhattak egy-egy lapot egymástól.
A játékot az nyerte meg, aki a szabályoknak megfelelően három kvartettet (három játékos esetén), két kvartettet (négy játékos esetén) vagy egy kvartettet (öt vagy hat játékos esetén) rakott le elsőként az asztalra.

A kvartetteket a játék előtt megbeszélt módon vagy a sarokban található számok vagy pedig elhelyezkedés alapján kerületek szerint kellett lerakni.
A csomagban szép rajzokon megtalálhatóak voltak a Budapestre jellemző lakótelepek, adótornyok, egyetemek, színházak, pályaudvarok, műemlék épületek, szobrok, múzeumok és hidak.

A Budapesti séták az egyik legnagyobb múltra tekint vissza. Az első csomagot 1940-ben, majd a kövekezőt 1965-ben, míg a legutolsót 1984-ben adták ki.
A bemutatásra kerülő pakli az 1965-ben kiadott változat, amit a Játékkártyagyár készített és a Minerva gondozásában jelent meg és 24 Ft-os áron lehetett megvásárolni.
Egy véletlen böngészés során akadtam rá és fizettem érte kemény 500 Ft-ot, ami szerintem egy eredeti dobozos, hiánytalan és játékleírást is tartalmazó kártyáért nem is sok.

Remélem hamarosan Virágkvartett, Művészeti kvartett, Zene kvartett is lesz majd a gyűjteményben.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3612009878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása