Régi sakk
2016. szeptember 17. írta: ToyaHSW

Régi sakk

sakk1_1.JPG

Ezúttal ismét a Cságoly Tamás által felajánlott játékok közül választottam bemutatásra egyet (nyugalom még messze a vége a Tamás féle játékoknak). Ezúttal egy sakkot szeretnék megmutatni nektek, ami egy kicsit kopottan, egy kicsit barkácsoltan, de a korának megfelelő állapotban várja, hogy a nyilvánosság előtt is bemutatásra kerüljön.
A sakkokról nem nagyon van mit mondani, hiszen valaki vagy szereti a játékot és ismeri a szabályokat, vagy pedig nem :)

Sokkal érdekesebb a sakk kidolgozása. Amikor a fotókat készítettem egyszerűen képtelen voltam eldönteni, hogy bolti készletről vagy otthon legyártott hobby munkát mutatok majd be nektek.
A fotókat nézve ezt még mindig nem sikerült eldöntenem.
A sakk figurák itt is a dobozban kaptak helyet, ami egyben a tábla is. Világosabb és sötétebb falapok vannak felragasztva a dobozra. Ezek a fa lapok nem túl szabályosak és a ragasztás sem az igazi, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy otthon elkészített tábláról van szó.
A figurákat is végig jellemzi ez a kettősség. A többség egyszerű faesztergán elkészített darab, de a huszárok a faragott lóval bizony szöget ütötte a fejemben.

Tamást nem akartam feleslegesen zaklatni a sakk történetével kapcsolatban, de mivel biztosan olvassa a blogot majd Ő megosztja velünk az emlékeit kommentben, amit személy szerint nagyon várok.

Természetesen a gyűjteményben elrakva várja a bemutatót, gondosan becsomagolva, ahogy Tamástól is megkaptam.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9011717807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása