Elemes vitorlás hajó
2016. augusztus 26. írta: ToyaHSW

Elemes vitorlás hajó

elemeshajo1.JPG

Természetesen a 80-as években nem csak elemes kisautókat vásárolhattak nekünk szüleink a boltokban, hanem más közlekedési eszközöket is.
Ezúttal egy elemes hajót szeretnék bemutatni nektek, amire véletlenül találtam rá az egyik hazai aukciós oldalon.

A kidolgozás egyszerű műanyag, ennek megfelelően az árbocát már elveszítette az évek során a játék. A működtetéshez két darab ceruza elemre van szükség, amit három csavart meglazítva és a kormányrészt leemelve tudunk behelyezni a játékba.
A fedélzet hátsó részén található egy kapcsoló, amit elmozdítva beindíthatjuk a lapátkereket hajtó motort.
A kormányzásra menet közben nincs lehetőségünk, így a kormánylapátot már indulás előtt megfelelő állásba kell állítanunk, ellenkező esetben a hajónk messzire távolodik tőlünk.
Nem is volt igazából érdemes tavakon vagy folyókon használni a hajót. Inkább fürdőkád vagy medence volt számára a megfelelő terep.

A játék működőképes állapotban érkezett meg hozzám, azonban a motornak elképesztő hangja volt. A lapátkerék igazításával és egy kis kenéssel sikerült a tényleg tökéletes állapotba hoznom a játékot.
Mivel volt itthon néhány matricám, így úgy döntöttem ezekkel megtöröm a fehér oldal egyhangúságát, ami szerintem egészen jól sikerült.

Természetesen a gyűjtemény kiemelt helyére került egy másik hajó társaságában, de bízom benne hogy sikerül majd a gyűjtemény ezen részét is megfelelően felbővítenem majd.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3511653092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása