Autókvartett 1965
2016. augusztus 18. írta: ToyaHSW

Autókvartett 1965

autoskartya1.jpg

Ezúttal ismét egy régi hazai játékot mutatnék be nektek, ami igaz hiányosan de már a gyűjteményben van. Az Autokvartett 1965-ös második kiadásáról van szó, amihez remélem idővel sikerül majd beszereznem a hiányzó lapokat.
A kártya a 11.5x7.5 cm-es méretű lapokból áll és kék a hátlapja. Az autók keretben szerepelnek rajta és minden kocsi kézzel rajzolt, aminek köszönhetően a csomag nagyon igényes látványt nyújt.

A többi hasonló kártyához hasonlóan találhatunk benne amerikai (USA), francia (F), német (D), angol (GB), szovjet (SU), csehszlovák (CS), olasz (I) autókat, de teherautók, versenyautók és buszok is helyet kaptak a csomagban.
A teherautók és a buszok között kizárólag magyar gyártmányú gépeket találhatunk, amelyek Ikarus és Csepel gyártmányok.
A német autók között viszont a csomagban egyaránt megtalálhatóak az egykori szocialista (Trabant, Wartburg) és kapitalista (Opel, Mercedes) oldal autói is.

Szerencsére a kártyák tényleg kiváló állapotban maradtak meg, de az elmúlt 50 évben néhány darab elveszett a csomagból.
Hiányzik egy Ford Mustang (USA), Citroen ID Break (F), Ikarus 620 és 557 (Buszok) és egy Rolls-Royce Silver Cloud III (GB) a csomagból.

Remélem az olvasók között akad akinek ezek a lapok megvannak egy hiányos csomagból és segít kompletté tenni a paklit.
Ha nem, akkor marad a vadászat. Már nem kell sok a teljes készlethez csak a sárga hátú Modern autók, az 1961-es első kiadás, az 1969-es csúnya rajzos és az 1961-es Régi autók csomag.

Idővel biztosan ezek is bekerülnek majd a gyűjteménybe, de ehhez sok türelem, idő, kitartás és nem utolsó sorban pénz kell.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5310426170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abacab 2016.08.20. 19:28:13

Érdekes, hogy a kelet- és nyugatnémet kocsik ugyanazzal az országjelzéssel voltak ellátva (nem DDR, vagy a későbbi autóskártyán szereplő KGST jelzés).

ToyaHSW 2016.08.20. 21:22:38

@abacab: Igen. Lehet, hogy valakinek nem tetszett "fent" ebben a formában :)

Berci 2103 2024.02.22. 15:32:55

@abacab: Mert a "DDR" mint országjelzés csak 1974.01.01.-től lett hivatalos a keletnémet autókon; addig ők is "D" jelzéssel futottak.
süti beállítások módosítása