Plasticart Espresso kávéfőző
2016. július 08. írta: ToyaHSW

Plasticart Espresso kávéfőző

kavegep6.JPG

Az NDK Plasticart neve már szerepelt az oldalon, de eddig csak néhány autóját mutattam be a számtalan játékot és makettet forgalmazó cégnek.
Ezúttal most egy igazi csajos játékot szeretnék bemutatni nektek, amivel kakaót vagy kávét főzhettek a 70-es évek gyerekei a megfáradt babáknak vagy barátoknak.

A játék többféle változatban is készült, ezúttal az egyszerűbb változatot tudom bemutatni nektek. Lényegében felépítésében nagyon hasonlít a mai kapszulás kávéfőzőkre.
A gép hátsó részén található tartályt kellett vízzel feltölteni, majd ízlés szerint a kis tartókba vízben oldódó kávét vagy kakaót tenni.
Ezt követően már csak a gép tetején található narancssárga gombot kellett nyomogatnunk és máris megtelt az aprócska pohár a kívánt itallal.

A játék egy másik változatban is megvásárolható volt a lányos szülőknek. Ebben a változatban a poharak helyét egy nagyobb kiöntő foglalta el és jóval nagyobb víztartály kapott benne helyet. A működési elvében azonban ez a változat nem tért el a most bemutatásra került darabtól.

A gyűjteményben található darabhoz sajnos nincs meg az eredeti doboz, de sokat elmond a játékról hogy kiváló állapotban és működőképesen vészelte át az elmúlt közel 40 évet.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr618875764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása