ME882 Sonic Control elemes autó
2016. március 03. írta: ToyaHSW

ME882 Sonic Control elemes autó

me882a.JPG

A 80-as évek elején hatalmas népszerűségnek örvendtek a hangirányítású kisautók. Ezekhez a játékokhoz egy ravasszal ellátott csattogó tartozott, ami az autók irányváltásán kívül alkalmas volt a szülők őrületbe kergetésére is.
Most a Cságoly Tamás által felajánlott ME882 Sonic Control kisautót szeretném bemutatni nektek.

A játék kínában készült és az ME, MF sorozatnak az egyik kései tagja. Ebben a sorozatban olyan játékokkal találkozhattok mint az ME060-as távirányítós lemeztank vagy az MF984-es számot viselő lendkerekes lemezből készült repülőgép.
A kisautót eredeti dobozával kaptam meg és mivel Tamás gondos gyereknek számított csak az elemtartót kellett egy kicsit kitakarítanom és egy kicsit meg kellett kennem a motort és a mozgó alkatrészeket.
Sajnos a ravasszal ellátott irányító az évek alatt eltűnt, de ez nem akadálya a hasonló játékok használatának. Ebben az esetben is tökéletesen bevált a tapssal irányítás.

A gép működési elve rémségesen egyszerű. Az irányítást az első futómű közepén elhelyezett mankókerék végzi. Ezzel a megoldással általában a Joustra játékoknál találkozhattatok eddig.
Mivel az autó csak előre vagy hátra haladásra képes, így az irányváltást is érdemesen kellett megoldani. A gép előrehaladásakor a mankókerék egyenesen áll, így a kisautó is egyenesen halad. Az irányváltáskor az aprócska kerék tehetetlenségétől fogva elmozdul és a játék egy íven kanyarodik.
Ennek a megoldásnak egyetlen hátránya, hogy az autó csak az egyik irányba képes fordulni, ami elég illúzióromboló megoldás.
A kisautó amúgy lemezből készült mint a sorozat többi darabja, amit összesen a műanyag alváz és a szintén műanyag hátsó szárny tör meg.
Bőségesen találhatunk a kocsin króm hatású elemeket és a matricákat sem spórolták le a kisautóról.

A működésről 4 db ceruzaelem gondoskodik, aminek köszönhetően a kisautó elég nagy sebességre képes, sőt irányváltáskor a parkettán simán el is kapar.
Ebből gondolom kiderült számotokra, hogy a játék működőképes és ha rajtam múlik hosszú évekig az is marad majd. Későbbiekben videón is szeretném bemutatni nektek a működését a kisautónak, így hamarosan mozgásban is láthatjátok majd az ME882-est.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr218442240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása