Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.49.hét
2015. december 06. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.49.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott ajánló rovat. Érdemes figyelnetek a hazai aukciós portálok kínálatát, mert most jó játékokhoz juthattok hozzá egészen kedvező áron. Persze az átverésekre is érdemes figyelni.

Egy ilyen tapasztalattal én is gazdagabb lettem a héten. Egy orosz holdjáró egyik alkatrészét árulták elképesztő áron mint Lemezárugyár űrállomás. Természetesen azonnal jeleztem is az aukción, hogy ez egy alkatrész, aminek eredményeként az eladó letiltott az általa indított aukciókról. Ezzel mondjuk valószínűleg ő vesztette a többet. Így van kedves zsokont?

Link nem véletlenül nincs sem az eladó profiljára, sem pedig a termékre :)

Lényeg, hogy legyetek óvatosak és inkább kérdezzetek tőlem (itt vagyok és válaszolok is emailben, facebookon vagy a chaten érkező kérdésekre) vagy más a témában jobban otthonosan mozgó emberkétől, mint hogy pénzt dobjatok ki az ablakon és keserű szájízzel fizessetek egy használhatatlan termékért.

A heti ajánlatban ezúttal nem az olcsóság volt a fő szempont, sokkal inkább a ritkaság. Vágjunk is bele a jó áron megszerezhető TOP5 ritkaság bemutatásába.

6218_1_big.jpg

Lemezjáték busz - Viszonylag ritkán ajánlok kínai játékokat a gyűjtők figyelmébe, de ezen a buszon tagadhatatlanul megakadt a szemem nekem is.
Kiváló állapotban megmaradt lemezjáték, ami már patinásra kopott. Szerencsére az alkatrészek nagyobbik része épségben vészelte át az elmúlt 40-50 évet, így bármelyik gyűjteménybe simán belefér a játék.
Az ár egy kicsit borsosnak tűnhet, de szerintem van olyan akinek ennyit simán megér ez a régiség.

ec08_1_big.jpg

JÁVA J2 - Ismét egy klasszikus régi játék, amit a maga idejében valahogy egyáltalán nem becsültünk meg. Pedig a JÁVA építőjátékok alkalmasak voltak a kreativitás fejlesztésére.
Most egy J2-es készletet tudok a figyelmetekbe ajánlani, ami hiánytalan állapotban vár benneteket, kiváló állapotó dobozban. Az jelenleg 5990 Ft, ami egy kicsit sokan is tűnhet, de szerintem van olyan gyűjtő aki áldoz majd rá ennyit.

ec08_1_big_1.jpg

Elektromos kultúr játék - Ismét egy nagyon régi játékot tudok a figyelmetekbe ajánlani. Bátran kijelenthető, hogy ez a Felelj ha tudsz elődje, ami Kérdezz, felelek Elektromos kultúr játék néven futott a maga idejében.
Hatalmas vörös csillag a doboz felső részén, vastag kábelek, korhű érintkezők és 10 tábla várja a vásárlókat. Az 5990 Ft-os ár egyáltalán nem sok érte, így érdemes figyelnetek az aukciót!

5e08_1_big.jpg

Himalája Plasztikus társasjáték - Ismét egy általam nem ismert régi játék, ami egészen biztosan sokatok kíváncsiságát felkelti majd hozzám hasonlóan.
A Himalája egy hagyományos dobókockás társasjáték, aminek érdekessége a táblában rejlik, ami egy hegyet formáz. A figurák a táblába fúrt furatokon lépdelnek előre. Apróbb hibái vannak a játéknak, de szerencsére az eredeti dobozában várja a következő tulajdonosát.
Az ár 11900 Ft, ami kicsit soknak is tűnhet, de egy gyűjtő számára ez ideális karácsonyi ajándék...

5c08_1_big.jpg

90 darab Ón katona - Szokatlan módon ezúttal az 1800-as évek második feléből ajánlok figyelmetekbe egy játékot. A 90 darab ónból készült festett katona még az első szériából származik, hiszen később már ólmot használtak a hasonló játékok előállításához.
A katonákra gondos kezek vigyáztak az elmúlt 150 évben, aminek köszönhetően épségben maradtak meg és a tartójukban várják a következő gazdájukat.
Megtippelni sem merem mennyit érhet a 25.500 Ft-os villámáron elhozható gyűjtemény, mivel láttam 1000 eurós készleteket is a neten barangolva...

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr68144548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fynndafrail 2015.12.06. 23:03:44

Nekem volt egy ilyen kínai lemezáru buszom kisgólya koromba'. Kb 3 percig működött aztán megkergült. Annyira frusztrált a dolog hogy kidobtam. :)

ToyaHSW 2015.12.06. 23:13:01

@fynndafrail: Hát azt én sem írtam, hogy alkalmas a játékra, de legalább patinásan szép és ritka :)
süti beállítások módosítása