Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.48.hét
2015. november 29. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.48.hét

A Heti TOP5 rovatot kedvelő látogatók ezen a héten sem fognak csalódni. Igyekeztem ismét néhány igazán jó áron megszerezhető régi játékot csokorba gyűjteni nektek.
Remélem ezúttal is sokan megtaláljátok a számításotokat és bátran licitáltok majd az aukciókon.

5d08_2_big.jpg

Műanyag csillag - Ez is egy klasszikus logikai játék a 70-es évek végéről vagy a 80-as évek elejéről. Emlékszem erre a klasszikus játékra, amiben a feladat a sok egyforma elemből egy csillag kirakása volt a feladat.
Gyerek fejjel ez nem volt egyszerű dolog. Kíváncsi lennék mai fejjel könnyebben boldogulnék-e az összerakásával. 
A játékot 580 Ft-os fix áron vásárolhatjátok meg, ami lássuk be egyáltalán nem sok.

de08_1_big.jpg

SEGA Basketball - Ismét a 80-as évek első feléből hoztam nektek egy jó áron megszerezhető játékot. Ebben az időszakban hatalmas népszerűségnek örvendtek a kvarcjátékok.
Nekem is volt egy hasonló játékom, de összetettségében messze elmaradt a most ajánlott SEGA Basketball mögött. A játék érdekessége, hogy mind a mai napig tökéletesen működik.
Jelenleg egy 1 Ft-os árral már nyerők lehettek, így érdemes figyelnetek az aukciót!

6e08_1_big.jpg

ORION társasjáték - Ismét egy klasszikus hazai játékot tudok a figyelmetekbe ajánlani. Az ORION társasjáték kiváló állapotban maradt meg, mind a bábok, mind a tábla, mind pedig a feladatokat tartalmazó lapok megtalálhatóak a csomagban.
A jelenlegi 1 Ft-os ár biztosan feljebb kúszik majd, de érdemes figyelni így karácsony körül a hasonló aukciókat.

ed08_3_big.jpg

Babilon II. építőjáték - Na ezt a játékot egészen biztosan nem kell bemutatnom a 70-es, 80-as években szocializálódóknak.
Aki ebben az időszakban volt gyerek, találkozott az óvodában ezzel a hazai fejlesztésű építőjátékkal. Ha hiányzik a gyűjteményetekből ez a játék, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 101 Ft-on álló aukciót!

ed08_1_big.jpg

Piko Gabriela varrógép - A lányos játékokkal mindig egy kicsit bajban vagyok. Talán ennek is köszönhető, hogy a gyűjtemény ezen része egy kicsit nehezebben formálódik.
Hazudnék azonban, ha azt mondanám hogy a most bemutatásra kerülő PIKO Gabriela varrógép nem keltette fel az én figyelmemet is. Kiváló állapot, eredeti doboz, használati leírás, sőt még szabásminta és cérna is tartozik a csomagba.
A jelenlegi ár 200 Ft, ami biztosan lesz több...

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr568126032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.11.30. 17:13:58

Azért a műanyag csillagot nem nevezném logikai játéknak, inkább kézügyességinek. 6 akármilyen formájú idomot kell egyberakni, úgy hogy egymást akadályozzák/tartják. 20 évvel ezelőtt raktam ki utoljára, de a kicsit csorbámat 10 másodperc alatt összeraknám.

Starlark 2015.11.30. 20:56:42

Nekem volt ilyen varrógépen. Teljesen jól lehetett vele varrni. Rengeteg babaruhát varrtam vele :)

Fellegjáró Marci 2015.12.22. 14:00:36

Ó a csillagot vittem volna azonnal! :(
süti beállítások módosítása