Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.40.hét
2015. október 04. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.40.hét

Erre a hétre terveztem még egy bejegyzést, de sajnos nem készültem el vele időre, így marad a szokásos Heti TOP5 rovat zárásként, amiben ismét jó áron megszerezhető régi játékokat ajánlok a figyelmetekbe.
Természetesen az új bejegyzés sem marad el sokáig és hogy kicsit felcsigázzalak benneteket, ezúttal nem kifejezetten játékról lesz, hanem sokkal inkább egy dekorációnak szánt régiségről (régiségekről).

a3f7_2_big.jpg

PEBE Minibowling - Régi NDK-s játék, amit rendkívül kezdvező áron tudtok most megszerezni. Az Ebay oldalain olyan 20-25 eurót kóstál egy hiánytalan darab.
Sajnos ennek a játéknak az ütője hiányzik, de azért 1800 Ft-ot talán érdemes rászánnotok.

93f7_3_big.jpg

Lemezjáték versenyautó - Bár az eladó Porschének írta a gépet,amire kis jóindulattal hasonlít is a játékautó, de mivel nem vagyok biztos a dolgomba, én inkább nem adnék neki típusjelzést.
A képek alapján egy lendkerekes kisautóról van szó, ami rendkívül szép állapotban maradt meg. Talán érdemes az 1499 Ft-os ár miatt figyelemmel kísérnetek az aukciót.

b3f7_6_big.jpg

ITES Europa Cup autópálya - Viszonylag ritkán ajánlok figyelmetekbe autópályákat, aminek egyik oka hogy az ITES és a Prefo volt összesen a szocialista piac gyártója.
A Prefo játékok sok esetben méltatlanul olcsón kerülnek átverésre, míg az ITES játékok általában indokolatlanul magas áruk miatt esnek ki a TOP5 rovatból.
Ezúttal egy viszonylag elfogadható áron kínált ITES autópályát ajánlok a figyelemetekbe, ami hiánytalanul, de javításra szoruló autókkal vár benneteket.
A jelenleg ár 2500 Ft, ami még vásárlásra érdemes kategóriába sorolja a játékot.

23f7_1_big.jpg

Autó Kvartett 1965 - Az Autó Kvartett kártyákat is ritkán ajánlom a figyelmetekbe, ami első sorban az árnak és sok esetben az állapotnak köszönhető.
Most egy 1965-ös példányon akadt meg a szemem, ami kiváló állapotban, eredeti dobozában várja a gondos gyűjtőket. Az ára sajnos ennek megfelelően elég magas, de szerintem sokakat felcsigáz a jelenlegi 9000 Ft-os ár.

02f7_1_big.jpg

Joustra Police Talbot távirányítós autó - A Joustra játékok általában sikerrel törték át a szocialista tábor köré emelet falakat és jutottak el a gyerekekhez már a 70-es, 80-as években is.
Így járt a Talbot rendőrségi autója is, ami nekem is volt és írtam is már róla az oldalon. Most szerencsés esetben 2990 Ft-ért lehet a tietek egy hibátlan példány, ami bizony ritkaság számba megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr527891686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Division 2015.10.06. 15:27:25

PEBE, ezek gyártották a szocialista legót is, amiből csak kockaházat lehetett építeni?

ToyaHSW 2015.10.07. 11:29:38

@Division: Igen, az volt a PEBE Montage sorozat, de számomra úgy tűnik, hogy volt abba más fajta elem is, így bármilyen házat összehozhattál.
LEGO koppintás volt :)
süti beállítások módosítása