Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.21.hét
2015. június 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.21.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el az ajánló rovat, ahol a hazai aukciós portálok kínálatát böngészem át nektek jó áron megvásárolható régi játékokért.
Ezúttal néhány játék esetében kicsit magasnak tűnhet majd az ár, de persze ezek is bőven megérik a pénzüket a ritkaságuknak köszönhetően.

02c7_2_big.jpg

Profix Építőjáték - Egy klasszikus régi magyar építőjáték, amivel sokan még az óvodában találkoztak. A műanyag elemekből számtalan klassz dolog összeépítésére nyílt lehetőségünk.
A Szikra MGTSZ. ezzel a játékkal biztosat húzott. A most figyelmetekbe ajánlott változat eredeti dobozban, sok-sok elemmel várja a gyűjtőket.
Az 1000 Ft-os fix ár egy építőjátékért egyáltalán nem sok, szóval érdemes gyorsan klikkelni és leütni :)

e2c7_3_big.jpg

Elemes motorcsónak - Egy igazi gyöngyszem, gyönyörűen megmaradt külsővel és helyén maradt apró elemekkel. A játék egyetlen szépséghibája az üzemképtelen motor, de nem tudom elképzelni, hogy egy kis kézügyességgel ne lehetne pillanatok alatt ismét működőképessé tenni ezt a ragyogó csónakot.
Az 1500 Ft-os kikiáltási ár elfogadható, de az 1999 Ft-os villámár sem egy tragédia.

02c7_2_big_1.jpg

Régi fa teherautó - Erre a játékra vagy valami nagyon hasonlóra konkrétan emlékszem a saját gyerekkoromból. Nyaralásaim alatt a nagymamámnál találkoztam valami hasonlóval nagyon gyerekként és már akkor sem volt egy új darab.
Az eladó leírása szerint az 50-es évekből való a játék, de én inkább a 60-as évek első felére datálnám a megjelenését. Az biztos, hogy az 5000 Ft-os kikiáltási ár ajándék érte. Remélem valaki az olvasók közül jut majd hozzá és nem újítja fel, mert az bizony vétek lenne :)

92c7_6_big.jpg

Csepel Bulldog Cementes pótkocsival - Általában nagyon ritkán tudok nektek ajánlani régi magyar fröccsöntött játékokat. Ennek oka, hogy ezeket bizony általában már a homokozóban vagy az óvodában nullára írtuk.
Aki követi a régi játékokkal foglalkozó fórumokat pontosan tudja, hogy mennyi munka és utánajárás van egy-egy ilyen autó felújításában. A most figyelmetekbe ajánlott cementes pótkocsival szerelt Csepel Bulldog felújítása annyira jól sikerült, hogy még az egykori DMSZ dolgozói is csodájára járhatnának.
A játék kikiáltási ára 12.000 Ft, de valószínűleg az állapota miatt ettől többért megy majd el. Látogassatok el az aukcióra, mert az eladó több Bulldogot is árul!

e2c7_2_big.jpg

Antik babakocsi - Egy klasszikus gyerekjáték, ami minimum 50 éves. Erre is emlékszem gyerekkoromból a nyaralások idejéről, de amivel én találkoztam erőteljesen lestrapált állapotban volt már akkor is.
A lányoknak szánt játék nagyon emlékeztet az Ikarus gyárban készített felnőtt babakocsikra, sőt valószínűleg az volt a minta a fejlesztés során. Sajnos nem tudom, hogy a játék változat is a gyárban készült-e, de mindenképpen a hazai játéktörtének egy megőrzendő darabja.
Az biztos, hogy egy komoly tisztítás és polírozás kell majd neki, de a 15.000 Ft-os kikiáltási ár figyelemre méltó.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr837510362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gnor 2015.12.22. 16:31:00

Láttam ilyent a győri lengyelpiacon is. Lehet h ott olcsóbban ment volna.
süti beállítások módosítása