Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.19.hét
2015. május 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.19.hét

Természetesen ezen a héten is folytatom a sokak által kedvelt sorozatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatát böngészem át és nézek ki nektek jó áron megvásárolható játékokat.
Ezen a héten is sikerült igazi különlegességeket összegyűjtenem nektek, amelyek vásárlásán érdemes elgondolkodnotok.

79b7_3_big.jpg

Lemezárugyár gyűjtemény - Kicsit rozsdás, kicsit kopott, de valószínűleg így is értékes lesz valaki számára. Van itt minden ami érdekesnek számít. Kisautó, pisztoly, klasszikus gépfegyver és még sok egyéb érdekesség is.
20 megfigyelője van a csomagnak, aminek ára jelenleg 1699 Ft.

abb7_2_big.jpg

Műépítő - A hazai ipar egyik remeke ez a nagyon régi játék. A Műépítő már csak az eredeti doboz és a játékhoz tartozó füzet miatt is értékes.
Ráadásul eddig még csak hasonlóval sem találkoztam. Ha ezt figyelembe veszitek, akkor az 1499 Ft-os kikiáltási ár szinte ingyen van.

5bb7_4_big.jpg

Prefo autópálya - Általában időről-időre feltűnik a hazai aukciós portálok kínálatában a Prefo által készített autópálya játék, amelyről már az oldalon is olvashattatok.
A most figyelmetekbe ajánlott példány nagyszerű állapotban, felhasználatlan matricákkal és két szuper minőségben megmaradt autóval vonta magára a figyelmemet.
A terméket jelenleg 5 ember figyeli és az ára kemény 11 Ft.

4bb7_3_big.jpg

Corvette autós szimulátor - Talán emlékeztek még néhányan a gyűjteményemből bemutatásra kerülő Tomy Racing Turbo játékra, ami a 80-as évek első felében számított slágerjátéknak a fiúk körében.
Most egy hasonló játékot tudok mutatni nektek, amit a Playmates cég készített 1985-ben és egy Corvette szimulátor. Ha kedvelitek a régi játékokat, akkor ezt látva biztosan sokatok szeme felcsillan.
3200 Ft-os ár persze egy kicsit soknak tűnhet, de egy igazi ritkaságról van szó, amit az Ebay oldalán 4x drágábban vásárolhattok meg.

89b7_3_big.jpg

Magic Show - Néhány bejegyzéssel ezelőtt a Rexi féle FlipperFoci bemutatásakor említettem meg a cég által a 80-as évek első felében gyártott Magic Show nevezetű bűvészjátékot.
A 111 trükk bemutatására alkalmas készletet most 3999 Ft-ért tudjátok megvásárolni. Garantáltan jó szórakozást nyújt a mai gyerekeknek is és egy gyűjteményben is ott a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr787451206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hellmatt · http://hellmatts.blogspot.hu/ 2015.05.14. 14:39:18

de jó, hogy van ilyen!
egy ötlet: volt valamikor a '80-as évek elején egy vízbe (fürdőkádba) szórható papírjáték, mi úgy hívtuk vízi-csoda. egy bácsi (asszem) csinálta, pici papírgolyóbisok voltak amik nedvesség hatására kinyíltak. amire biztosan emlékszem, volt füstöt eregető gőzhajó. próbáltam utánakeresni, de nem akadtam a nyomára. hátha itt/közületek valaki tud/emlékszik erre.

Moin Moin 2015.05.17. 21:30:02

A lemezárugyár-gyűjteményből nekem 3 darab is megvolt:
- a géppisztoly,
- a (tűzköves!!!) pisztoly,
- a motoros.

A fegyverekkel NAGGYONNN MENŐ voltam a korabeli 4-7 éves korosztályban!:-)

RonIQa 2015.05.17. 21:44:39

Nekem is volt ilyen lendkerekes motorosom, imádtam, pedig lány vagyok. (Na jó, már néni vagyok.)
Csipegető csibe. Kulccsal kellett felhúzni.

Kutyaház-spórkassza. Kutya nyelve kinyúlik, rá lehet tenni a 10 forintost és benyeli.

Kattogó gépfegyverem is volt. (Apám katona volt és kissé fiúsan lettem nevelve....)

RonIQa 2015.05.17. 21:50:42

Jáva építőm is volt bebeeeeeee. Két doboz!!!!!! Csak a hüjje unokatestvére összerágta a sárga illesztőcsöveket, amik úgy néztek ki, mint egy makarónidarabka.
Fémépítőnk is volt, de a bátyám sosem engedte, hogy játsszak vele. Mikor megnősült, akkor is magával vitte.

hkatinka68 2019.02.02. 21:12:09

@hellmatt: én emlékszem, a Bartók Béla úton a trafikban vettük mindig
süti beállítások módosítása