Lemezárugyár Holdautó
2014. december 04. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Holdautó

hold.jpg

Ismét egy klasszikus játék kerül terítékre a Virtuális Múzeum kínálatából. Ezúttal a Lemezárugyár Holdautójával szeretném megismertetni azokat, akik eddig még nem találkoztak ezzel a nagyszerű játékkal.
A bolygókerekes lemezjáték komoly múlttal rendelkezik. Ennek köszönhetően elég sok változatban került a boltok polcaira a gyerekek legnagyobb örömére.

Az első változat fehér kerekekkel, csont színű hajtóművel és farok résszel volt elérhető. Később ezt váltotta fel a standardnak tartott fekete kerék, csont színű farok és piros áttetsző hajtóműves változat.
A külalak természetesen az idők folyamán számtalanszor módosult, így többek között több féle antennával, több színben készült lemeztesttel és több féle logóval is készült.
A leggyakoribb a kék színű, fekete kerekekkel, csont színű szárnnyal és piros hajtóművel rendelkező változat, amelyen elől az Interkozmosz jelet is megtalálhatjátok.

A működés viszonylag egyszerű, de nagyszerű. A bolygókerekes mozgáson kívül egy kis ventilátor is helyet kapott a gépben, ami egy fúvókán keresztül levegőt fújt ki. Erre a fúvókára kellett ráhelyezni a hungarocellből készült labdát, ami a gép mozgását követve lebegett az autó felett, hol fentebb, hol lentebb.

Az általam birtokolt változat az Interkozmosz logós sorozatból származik. Hibái között kell megemlítenem, hogy eredetileg nem volt meg az antennája, amit pótolnom kellett, valamint a hungarocell labda is hiányzott, amit pedig egy kreatív boltban kellett vásárolnom hozzá,

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr116958049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.12.05. 17:38:37

Ezek az utángyártott förtelmek meggyalázzák az emlékét...
Nekem olyanom volt kb., mint az első fotón látható, csak a tetején az a tölcsér nem fehér volt, hanem piros és újkorában tartozott hozzá egy kis hungarocell golyó, ami ha bekapcsoltam, fel-felugrált a tölcsérből.
Lehettem vagy három-négy éves, amikor kaptam és még emlékszem rá... arra is, hogy a kis lámpája sűrűn kiégett, volt, hogy én cserélhettem ki... arra is emlékszem, hogy lapos elemmel működött (Perion az igazi! :D) és volt egy olyan érdekes tulajdonsága, hogy ha nekiment valami bútordarabnak, rövid erőlködés után elfordult és ment más irányba :)

ToyaHSW 2014.12.05. 19:53:56

@szigetipotyautas: Miért lenne utángyártott, amit a 80-as években készítettek?
Egy későbbi széria. Amúgy teljesen azonos a levegő kifúvó a fenti képen láthatóval, összesen a levegő kifúvó színe tér el.

ToyaHSW 2014.12.05. 19:54:40

Szerintem amúgy ebből nincs utángyártott, csak az igen ritka kínai változat.

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.12.05. 19:58:33

@ToyaHSW: ha jól emlékszem, ezeket a hatvanas években, hetvenes évek legelején gyártották. A későbbiek csak gyatra utánzatai voltak, főként anyaghasználat terén. :(

Fellegjáró Marci 2015.02.09. 11:58:36

Áhhhh....annyira imádtam! <3
süti beállítások módosítása