PIKO DeTomaso Mangusta
2014. szeptember 02. írta: ToyaHSW

PIKO DeTomaso Mangusta

DSC_0057.JPG

Ha PIKO távirányítós autókról ejtek szót, akkor megkerülhetetlen ezen a terület az 1:12-es méretarányban készült DeTomaso Mangusta játék. A PIKO Spielwaren , majd később az Anker Spielwaren által készített játék az én gyerekkoromnak is fontos részét képezte.
Egy igazi álomautó, amire gyerekként (sőt felnőttként is) vágytunk. Áramvonalas, hatalmas kerekek, nyitható csomagtartó és ajtók, aprólékos kidolgozás. Szinte természetes, hogy minden gyerek egyből beleszeretett a játékba.

A gép több színben is készült. A leggyakoribb a narancssárga-fekete összeállítás volt, amit az Anker és a Piko is készített. Ezt a két típust a távirányítóról és az autón futó csík színéről tudjátok megismerni (az Anker változaton zöld-sárga, míg az előbb készült PIKO változaton piros-fehér).
Az autó létezett még citromsárga-fekete (piros ülésekkel), piros-fekete, fehér-fekete (piros ülésekkel) és krém-fekete (barna ülésekke) változatban is.

A gyártás 1975-től egészen 1989-ig tartott, így a cég egyik legsikeresebb játékának számít az autó.
Az én példányom a PIKO féle változat, aminek tökéletesen üzemel mind a mai napig. Egyetlen hibája a távirányító törött kormánykereke.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr936660313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nick Leeson 2014.10.21. 07:42:48

Ilyenünk nekünk is volt tesómmal! Imádtuk! Az első ülésekre pont passzoltak a korabeli Playmobil emberkék, ülő pozícióban. Nagyokat lehetett vele játszani! Bár ha jól emlékszem sokkal lomhább volt, mint más vezetékes távirányítású autók. Talán a mérete miatt, mert ha jól emlékszem a Mangusta elég nagy darab volt! Sok játék után ezeknek, mindig az elemtartóban a kormány bowden szakadt el. Viszonylag könnyen javítható volt.

Levente Andras 2015.03.16. 22:55:09

@Nick Leeson: Igen, a bowden ott szakadt el mindig. Meg kellett rövidíteni a külső bowdent, és mindjárt hosszabb lett a belső. Így újból hozzalehetett kötni a kormányhoz.
süti beállítások módosítása