Aprócska kisállatok
2022. november 03. írta: ToyaHSW

Aprócska kisállatok

kisallat_1.JPG

Ismét hoztam nektek néhány érdekesebb darabot a Fülöp Mónikától kapott játékok közül. Ezúttal valóban olyan játékokat mutatok be, amelyek leginkább a lányoknak készültek.
Ezúttal néhány apróbb állatkát ismerhettek meg, amivel szerintem a fiúk a legritkább esetben múlatták az időt.

A gyerekeknek készült állatkák mindig nagyon népszerűek voltak. Ilyen játékokat készítettek műanyagból, fából vagy különböző textilekből vagy adott esetben zsenília felhasználásával ahogy a mai daraboknál is majd látható lesz.
A méretek az anyaghasználathoz hasonlóak igazán változatosak voltak, így az apróbb játékoktól kezdve egészen a nagyméretű állatfigurákig terjedt a játékboltok kínálata. Ezúttal az apróbb méretből tudok nektek mutatni néhány érdekesebb játékot.

Elsőként a méretet kell tisztázni, hogy én mit értek kisméretű figura alatt. A ma bemutatásra kerülő állatkás figurák 6-12 cm-es mérettel rendelkeznek, ami annyit jelent hogy még a kisebb gyerekek kezében is könnyedén elfértek ezek a figurák.
A gyártás során a kellemes anyaghasználatra voksoltak, így az állatkák mindegyike szövetből készült.
A textil és zsenília használatának nagy hátránya volt, hogy az állatok formájának kidolgozása kevésbé volt sikeres mint a műanyag játékok esetében, de ezt a kellemes tapintás és a gyerekek számára kedves kidolgozás pótolta.

A hozzám került kilenc különböző figura között lényegében számtalan érdekes állatkát fedeztem fel. Van a figurák között három mackó, egy szamár, egy egér, egy kutya, egy majom, valószínűleg egy madár és egy rózsaszín állatka amiről fogalmam sincs, hogy mi is lehet.
A rózsaszín kisállattal kapcsolatban várom a véleményeteket, hogy szerintetek mi is lehet az.

A figurák végtagjai mozgathatóak, ami annak köszönhető hogy a textil burkolat alatt a jobb tartás érdekében egy drótos vázszerkezet volt megtalálható. Ez biztosította, hogy a kisállat különböző testhelyzetekben is elhelyezhető legyen.
Sajnos a felhasznált anyagok miatt ezekből a játékokból viszonylag kevés maradt meg szép állapotban. A gyerekek kedvelték a figurákat, amelyekről ennek köszönhetően gyakran estek le a rosszul rögzített szemek, orrok és más testrészek.
Persze a hibák ellenére a lányok pontosan ugyanannyira kedvelték kedvencüket mint előtte. Így maradhatott meg Mónika gyűjteménye is, amire igyekszem a jövőben nagyon vigyázni.

Ha minden jól alakul akkor lehetőségem lesz majd valamikor nektek is bemutatni ezeket az apró figurákat, de addig fogadjátok szeretettel a megszokott fényképeket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7617969628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása