Poppy TVG-4 pong
2019. április 15. írta: ToyaHSW

Poppy TVG-4 pong

tvg4_1.JPG

Már annyira régen volt elektromos játék, hogy éppen ideje pótolni ezt a mulasztást. Szerencsére most egészen elfogadható áron hozzám került két darab régi pong játék, így az elkövetkezendő napokban valószínűleg mind a két darabot bemutatom majd nektek.
Elsőként a Poppy TVG-4-el kezdem a sort, ami kifejezetten a német piacra készült. Erről árulkodnak a német nyelvű feliratok is.

A játéknak két változata létezett, az egyiken tekerős, míg a másikon tolós potmétert használtak a gyártók az ütők irányításához.
Természetesen a játékkínálat sem tért el a többi 80-as évek elejéről származó pong klóntól. Volt a játékok között tenisz, foci és squash is, valamint a kezelés elsajátításához egy egyjátékos tenisz mód is.
A játék persze akkor volt az igazi ha egymás ellen játszhattunk vele. A Poppy TVG-4 erre is lehetőséget biztosított, hiszen két kezelővel látták el ahogy a kor több játékát is. A kezelők olyan 50 cm-es kábel végén voltak elhelyezve, így két gyerek kényelmesen eltudott helyezkedni a TV előtt játék közben.
A játék sajnos csak fekete-fehér volt, de mivel itthon akkoriban nagyon ritka volt a színes televízió így ennek hiányát valószínűleg kevesen érezték.
Ami viszont biztosan feldobta a játékot a változtatható nehézség (sebesség, visszapattanás szöge, stb...) és a hangok. Mai füllel már inkább kicsit vicces a pittyegő hang amit ezek a játékgépek kiadtak magukból, de akkoriban maga volt a megtestesült csoda.
Ha hallottatok már Videoton TV játékot, akkor pontosan tudhatjátok milyen hangja volt a Poppy TVG-4-esnek.
A játék működött természetesen tápegységről, de akár 6 db 1.5 V-os elemmel is üzemeltethettük tápegység hiányában.

A külalak nagyon kompakt. A gép mérete 20x13x9 cm körül van és csak azért tűnik nagyobbnak, mert a gép két oldalán helyet kapott a kontrollertartó rész is.
Amúgy a szín a megszokott fekete és a jelzések is közel megegyeznek a többi hasonló játék ikonjaival. 
A felhasznált műanyag amúgy elég kopogós, de ennek köszönhetően kellően tartós is. Lényegében sem kopást, sem pedig erőteljesebb karcot nem láttam a játékon, ami mind a mai napig üzemképes.
A kapcsolók és a potméterek olyan ellenállással mozognak mintha soha nem használta volna senki a játékot - pedig biztosan sok boldog percet szerzett valakinek ez az eredetileg Hong Kongban gyártott játék.

Szerencsére már jó helyre került, így biztosan átvészeli a következő évtizedeket is.
Remélem a múzeumban megtudom majd mutatni nektek és tudunk vele játszani egymás ellen, de addig maradnak a megszokott fényképek.
Talán ha úgy alakul valamelyik Blog TV adásban közelebbről is szemügyre vesszük majd a Poppy TVG-4-est :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1814765970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása