Készségfejlesztő hengerek
2018. április 24. írta: ToyaHSW

Készségfejlesztő hengerek

csorgohenger4.JPG

Bajban vagyok a mai napra tartogatott játékkal, hiszen nem ismerem a pontos nevét. Ezért is találtam ki a Készség fejlesztőhenger nevet, hiszen valószínűleg a legkisebb gyerekeknek készült játékról van szó, amivel a képességeiket lehetett fejleszteni.
A játék egyik felét a Thold családtól kaptam, míg a másik fele nem olyan régen érkezett hozzám egy nagyobb csomag részeként.

De milyen is volt ez a játék. Apró hengerekből álltak az egyes darabok, amelyek két félből voltak összeillesztve és belül valami golyó volt található, aminek köszönhetően minden műanyag elem csörgő hangot adott ki.
Minden egyes henger két színű volt. Lehetett gurítani és akkor csörgött, de akár építeni is belőle vagy a gyerekkel megismertetni a színeket.
Például mondhattuk a gyereknek, hogy az egyik elemhez keressen azonos színű elemet vagy pakolja egymáshoz az elemeket mint a nagyobbak a dominó számaival tennék, csak ők a színekkel.

Mást szerintem nem nagyon lehetett ezekkel a kemény műanyagból készült elemekkel játszani - de ha mégis, akkor remélem leírjátok majd hozzászólásban.
Az egyes elemek egészen szép állapotban vannak, ami már csak azért is meglepő mert tapintásra olyan műanyagnak tűnnek, amelyek erősebb földre esést követően darabjaira hullik.
Szerencsére az egyik elemen található égésnyom kivételével nincs hiba a játékon, így az apróbb gyerekekkel ezt a játékot majd a múzeumban is kipróbálhatjátok majd.

Addig pedig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3313868434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása