Pin up Girl Römikártya
2018. február 21. írta: ToyaHSW

Pin up Girl Römikártya

pinupromi1.JPG

Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy a ma bemutatásra kerülő régi játék befér-e az oldal adta keretek közé, de végül arra az elhatározásra jutottam, hogy mivel egy hazai gyártású és szépen kidolgozott römikártyáról van szó, így meg kell mutatnom nektek ezt a kincset is.
Valószínűleg elég sokan találkoztatok a csomaggal gyerekként, hiszen nagyon sok háztartásban volt megtalálható egy-két pakli römikártya.
A römi szabályaiba most nem mennék bele, de egy igazán érdekes kártyajáték amit érdemes nektek is kipróbálni.

Ami igazán érdekes az maga a kártyacsomag, amiben Pin up lányok rajzai kaptak helyet a lapokon. A Játékkártyagyár által készített játékot akkoriban leginkább a felnőttek használták, így mi esetleg csak nézegethettük a lapokon a hölgyeket.
Több különböző pakli is kikerült a gyárból, amelyek között vannak egészen ritkák is, de a kidolgozás színvonala minden esetben nagyon magas.
A pin up girl kifejezés azért ragadt a kártyára, mivel olyan lányok voltak láthatóak a lapokon akiknek a fényképét a férfiak nagyban szívesen tűzték ki a műhelyek, garázsok és szekrények falára. Kicsit alul öltözött hölgyek, de a képek mindegyike megmarad a normális keretek között.
A rajzolt kártyákon minden nagyon szépen lett megrajzolva. A hölgyeken kívül érdemes a környezetre is figyelmet fordítani, mert minden lap egy-egy korrajz. A táskarádiós bikinis nő, a forgófotelben ülő hölgy és a többi lap hűen adja vissza a 60-as éveket.

Somlai Gyulától kapott információk alapján valószínűleg Jeckel Ferenc készítette ez és több más pakli rajzait is.

Sajnos a csomag csak lapszámra teljes. Ezt úgy kell érteni, hogy több lap hiányzik és van amelyik többször is megvan a csomagban. Remélem idővel sikerül majd eredeti csomagolásos hiánytalan paklit is beszereznem és akkor a múzeumban majd azt láthatjátok.
A fényképeken most ezt a hiányos csomagot mutatom be nektek, aminek remélem azért örültök így is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

Patreon támogatók jelentkezésével még gördülékenyebb munkára, még több bejegyzésre, még több videóra és folyamatosan új tartalmakra számíthattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1813688446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gringo 2018.02.23. 01:00:58

Valamelyik fiók alján kallódik nálam egy agyonhasznált pakli.

ToyaHSW 2018.02.23. 16:49:06

@Gringo: Keresd meg és nosztalgiából nézd végig a lapokat :)

2018.02.24. 21:08:56

Ez simán belefér a pakliba! :)
Az a franciakártya csomag viszont biztos nem férne bele, ahol konkrétan pornóképek voltak a lapokon, fekete-fehér technikával készült fényképek, kiváló minőségben, tehát valódi fényképek, kártyalap jelzésekkel mívesen elkészítve.
Nekem ebből konkrétan egy negyed pakli volt meg, 70-es évek végén kaptam egy rendőr rokonomtól, ők kobozták el egy bandától, de szépen megosztoztak a paklin, nem került a rendőrségi bizonyítékok közé, valahogy kézen-közön eltűnt a nyomozás során. :)
"Sajnos" nincs meg, nem tudnám bemutatni, 25 éve egy ingatlan adásvétel során véletlenül a szemétbe került, sajnos néhány pótolhatatlan sportolói aranyérmemmel együtt. Utóbbit sajnálom. ;)
süti beállítások módosítása