Hot Wheels Sizzlers autópálya
2018. január 26. írta: ToyaHSW

Hot Wheels Sizzlers autópálya

sizzlers_1.JPG

A mai napon ismét egy olyan régi játékot mutatok be nektek, amit a Thold családtól kaptam. Sajnos legnagyobb szívfájdalmamra ez a játék már nem teljes pedig a Hot Wheels által gyártott 1969-es Sizzlers autópálya igazán különleges szerzet.
De akkor ismerkedjünk is meg a Sizzlers játékokkal. A Sizzlers első sorban az autókat jelölte, amit a Hot Wheels mint említettem a 60-as évek végén állított hadrendbe. Ezeknek az autóknak az érdekessége az volt, hogy egy aprócska akkumulátor és villanymotor kapott helyet a karosszéria alatt, így nem lökdöséssel működtek, hanem villamos hajtással.
Természetesen ehhez a sorozathoz is készítettek autópályákat, amelyekből számtalan különböző változat fellelhető és ezek minden esetben különböztek tartalomban (és persze más-más fantázianevet kaptak).

A pálya elemek általában sárgák voltak, de ezt a későbbiekben fekete elemek váltották fel. A Sizzlers pályák érdekessége volt, hogy nem kellett magas pontokat kialakítani bennük, valamint zárt vonalvezetéssel rendelkeztek. Mivel az autók motorosak voltak így nem volt szükség a kezdő lendületre és ugyanezen motoroknak volt köszönhető, hogy több kört is megtudtak tenni a pályán.
Ennek a technikának volt köszönhető a sok extra alkatrész a játék mellett. Szükség volt ugye alapból egy Start állásra, ahonnan a bekapcsolt autók elindulhattak, valamint egy körszámlálóra a pálya elemek között.
Ezen kívül egy töltőállásra, ami általában benzinkutat formázott, egy elemtartóra és egy levegős szerkezetű elemre amivel szükség esetén meg lehetett állítani az autókat, valamint az ehhez tartozó pumpára is.

Természetesen az egyes pályák más-más extra elemeket is tartalmaztak, így lehetett sikán, kereszteződés, emelkedők és más extra dolog is a pályában.
Mint említettem sajnos nem teljes a készlet amit kaptam és számtalan apró részlete hiányzik. Alapból szükség lenne a kipróbáláshoz két Sizzlers autóra, a benzinkutat formázó töltőre, de nincsenek meg a levegős pumpák és az elemek összekapcsolódását segítő kapcsok sem.
Persze ennek ellenére egy igazi érdekesség a játék, amelyről most mutatok nektek néhány fotót.
Remélem mikorra a múzeum formát ölt, addigra sikerül kipótolnom a készletet és működőképes Hot Wheels Sizzlerst tudok majd bemutatni nektek, amit természetesen akkor Ti is kipróbálhattok majd.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5513605817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása