Rolós babakocsi
2017. július 18. írta: ToyaHSW

Rolós babakocsi

babakocsi1.JPG

A 60-as évek egyik kultikus tárgyának és státuszszimbólumának számított az Ikarus által gyártott babakocsi. Természetesen gyerekjáték formájában is elérhető volt a különleges kidolgozású rolós napellenzővel szerelt játék, amit olcsóbb változatokban is gyártottak.
Ezúttal az utóbbit szeretném bemutatni nektek, ami kicsit egyszerűbb formával, ám igényes kidolgozással és az elmaradhatatlan rolóval várta a lányok babáit.

A kocsin fénykorában tobzódtak a krómozott elemek. A lökhárító, a sárvédők, az oldalsó díszlécek, de még a toló is krómozást kapott.
Persze ez az idők során szépen lassan megkopott és a ma beszerezhető daraboknál csak komoly munkával lehet visszanyerni az eredeti pompát.
A szerkezet fa alapokra készült, amire gondos kezek műbőr borítást szegeltek, ami még ennyi év elteltével is puha maradt. A kocsi belső része szintén ilyen borítást kapott, ami szintén kiváló állapotban maradt meg.

A kerekek rugóznak. A babakocsihoz az alváz rugókkal kapcsolódik, ami minden keréknél megtalálható. Szerencsére egyetlen egy rugó sem törött és a kerekek is szépen forognak mind a mai napig és még a gumik sem adták meg magukat a fehér műanyag felniken.

A játékhoz viszonylag kedvező áron jutottam hozzá. Az eredeti tervem az volt, hogy szétszedem és rendkívül alaposan megtisztítom.
Azonban mivel számtalan apró szög tartja helyükön az elemeket, így erről a tervemről letettem. A műbőr részeket sok munkával megtisztítottam, azonban a fém részekhez nem nyúltam hozzá.
Mivel a gyűjteménynek nem célja, hogy patika állapotú játékokat mutasson majd be, így azt gondolom egy közel 60 éves játék sem nézhet ki újnak.
Ez a babakocsi meg annyira nem néz ki újnak, hogy még az oldalsó ablakok átlátszó műanyag borítása is az eredeti. Kicsit megsárgult már az évek alatt, de még a helyén van.

Jelenleg a plüss figurák élvezik a babakocsi kényelmét, de a múzeumban majd nyugodtan tologathatjátok vagy megmutathatjátok a lányotoknak vagy unokátoknak Ti is!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5812672695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása