Lemezárugyár Űrautó
2016. július 20. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Űrautó

urauto1.JPG

A mai napra egy hazai készítésű játékot tartogattam nektek, amit a Lemezárugyárban készítettek. Ezúttal a néhány hónapja bemutatott Holdautó párját, az Űrautót mutatom be nektek.
Ezúttal is egy bolygókerekes játékról van szó, ami formájában nem, csak festésében és funkcióiban tér el a Holdautótól.

Ezen a játékon a fúvókát a gyárban lecserélték egy hatalmas félgömbre, ami alatt egy izzókkal megvilágított színes tárcsa forog és ez a félgömbre vetítve ad ki magából sejtelmes fényt.
Különösen szerettünk vele este játszani, mivel akkor tényleg nagyon jól mutatott a lakásban össze-vissza kanyargó Űrautó.

Természetesen ez a játék is több változatban készült és néhány átfedés is mutatkozik a gyártásban. Elképzelésem szerint ahogy kifogytak az alkatrészekből úgy változott a külső.
Az első változatokon még a kocsi hátsó részén egy földgömb látható, a hajtóművek tömör műanyagból készültek és a radar is fémből van.
Farkas Bertalan űrutazásának környékén megváltozott a játék és a földgömböt felváltotta az Interkozmosz logó a hátsó részen. Ezzel egy időben a hajtómű fúvókák és piros műanyagra változtak.

A későbbi változatokon a radar változott, ami előbb V alakú lett, de néhány darab rácsos műanyag radarral is fellelhető. Ezen kívül a 80-as évek közepén a 4.5 V-os elemet felváltotta a 3 db ceruza elem, amit egy átalakítóba kellett berakni az eredeti helyére.

A játék Cságoly Tamástól érkezett és tényleg kiváló állapotban maradt meg. Az egyik hajtómű hiányzik, de ez egyáltalán nem tragédia.
A hasonló játékokhoz hasonlóan itt is kicsit ferdén állt az antenna, amit javítottam. Egy kis takarításon természetesen átesett és ennek köszönhetően ismét régi fényében ragyogva táncol a padlón.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr898902870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása