Betűkirakó
2016. május 06. írta: ToyaHSW

Betűkirakó

betukirako1.JPG

Ismét egy oktató játékot tudok bemutatni nektek, amiről nagyon keveset tudok, viszont az emlékeimben él ez a játék az óvodából. Ott mintha lett volna ilyen, de nem nagyon tudtuk használni.
Ebből az emlékből kiindulva valamikor a 70-es évek közepére datálom a keletkezését és az ékezetes betűkből kiindulva egyértelműen hazai fejlesztésről van szó.
A feladat egyszerű a megfelelő szavakat kell kirakni a táblácskára, így játszva lehet megtanulni a kis és nagybetűk, valamint a számok használatát és a mondatok alkotását.
A táblán hat sorban lehet betűket és számokat elhelyezni, így akár komolyabb mondatok kirakásához is elég a hely.

A Cságoly Tamástól kapott játéknak sajnos nincs meg az eredeti doboza, így stílusosan egy szintén tőle kapott kínai fém dobozban találtam neki meg az ideális helyet.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr68692352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csipyke 2016.05.09. 08:25:37

Nekem volt ilyenem a '80-as evek kozepen. Egyszer az egyik karaktert ratettem a gazkonvektorra es raolvadt :)
süti beállítások módosítása