Gombfoci 2
2015. június 12. írta: ToyaHSW

Gombfoci 2

gombfoci1.JPG

A gombfoci a gyerekkorom egyik meghatározó játékának számított. Szívesen lökdöstük a Tatabánya, a Ferencváros vagy az Újpesti Dózsa játékosait az asztalon vagy az erre kialakított focipályán.
Természetesen a népszerűségnek köszönhetően a kisiparosoktól kezdve, a Triálon át mindenki gyártott a fiúknak ilyen játékot.

Most egy olyan változatot szeretnék bemutatni nektek, amiről még én sem hallottam és a neten sem találtam róla információt. Ez nem más mint az Iparművészeti Vállalat által gyártott változat.
A játék leginkább a Triál által forgalmazott Gombfocira emlékeztet kialakításában, csak itt az átlátszó plexi búra helyett fehér színű játékosokat és fekete színű kapust kaptunk.

A kartonlapra gondosan rögzített piros-fehér-zöld zászlós játékosok mellé kaput és labdát is kaptak a gyerekek. Sajnos a képet minősége nem az igazi, ami annak köszönhető, hogy egy bontatlan játékról vagy szó, amit nem szívesen nyitottam volna ki a fotózás kedvéért.

Ha valakinek van bővebb infója, hogy mikor készült a játék és mit is jelenthet a hátsó borítón látható O.J. monogram az kérem ossza meg velem és az olvasókkal!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr737536514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToyaHSW 2015.06.13. 09:23:37

@ideasz: Pontosan mikor? Jelenleg a gyártását a 80-as évek elejére tudom tenni egy Facebook posztnak köszönhetően.
süti beállítások módosítása