Varia-Disc UFO
2014. szeptember 30. írta: ToyaHSW

Varia-Disc UFO

DSC_0003b.JPG

Már az elmúlt bejegyzések között is találhattok olyanokat, amelyekben a 70-es, 80-as évek hazai gyártású logikai játékait mutattam be nektek a gyűjteményemből. A sok autó és űrjármű után úgy gondoltam érdemes egy újabb logikai játékot bemutatnom az oldal látogatóinak, így került sorra ma a Varia-Disc UFO.
A Varia-Disc UFO több színben és több féle kialakításban is készült. A legjellemzőbb darabja a négy hengerrel rendelkező, kék testtel készült változat volt.

A játék viszonylag egyszerű felépítésű, de a kirakása annál komolyabb feladat. A cél, hogy a forgatható hengereket úgy állítsuk be, hogy azok színe egyezzen a nagy henger oldalára festett színekkel.
A játékban a négy kicsi henger szabadon forgatható, míg a nagy hengert középen tudjuk elforgatni. Ez így leírva ezerszer bonyolultabban hangzik mint játék közben, ahol minden egyértelmű és teljesen természetesnek tűnik.

Sajnálatos tény, hogy a Rubik kocka árnyékában a játék nem futhatott be igazán nagy sikert, de szerencsére azért sikerült megőriznem egy példányt a magyar játékgyártás ezen gyöngyszeméből is.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr286748065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása