Palart Sport 2000
2014. szeptember 17. írta: ToyaHSW

Palart Sport 2000

DSC_0007.JPG

Már szót ejtettem az oldalon a szocialista tábor játékai közül a Magyarországon, az egykori Szovjetunióban, Cseszlovákiában és az NDK-ban készülőkről is, de még Lengyelországban készült játékokról nem esett szó az oldalon. Pedig a Palart cég legalább akkorának számított a maga idejében, mint az Ites vagy a Norma és számtalan mára kultikus játékot köszönhetünk nekik.

Ezúttal a lengyel cég által készített elemes bolygókerékkel szerelt Sport 2000-et szeretném bemutatni nektek. Az elv már ismerős lehet mindenki számára, aki látogatja az oldalt, hiszen a Lemezárugyár és a Norma is kiadott hasonló elven működő játékot.
A Sport 2000 egy kitalált versenyautó, amit egy villanymotor hajt meg a bolygókeréken keresztül. Ennek a hajtásnak köszönhetően az apró körkörös mozdulatokkal halad és ennek köszönhetően ütközés esetén úgy tűnik mintha érzékelné a tárgyat és igyekezne azt kikerülni.
A mozgásról 4 db D (góliát) elem gondoskodik, amit két darab csavarral rögzített elemtartóba kell helyezni.

A kocsi kidolgozása viszonylag részletes. Az ablakok plexiből készültek és ennek köszönhetően a belső tér is kialakításra került. A levonózás nem túlságosan fényes, de kitűnik belőle, hogy egy versenyautóról van szó.
A képeken kívül ezúttal egy videót is készítettem az autóról és remélhetőleg ezt a jó szokásomat a többi játéknál is megtudom majd ismételni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr956706257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása