Vintage Játékkatalógus - Cseh játékok helyzetjelentés
2024. augusztus 20. írta: ToyaHSW

Vintage Játékkatalógus - Cseh játékok helyzetjelentés

czech.jpg

Ahogy azt megszokhattátok időről-időre helyzetjelentést adok, hogy mennyire is haladok az általam megálmodott ebook formájában kiadott Vintage Játékkatalógus aktuális darabjával.
A kínai játékokat bemutató kiadvány után a cseh játékok katalogizálásának ugrottam neki.  A művelet persze nem halad túlságosan gyorsan, hiszen nagyon sok kutatómunka szükséges egy megfelelő katalógus összeállításához.

A cseh játékokat bemutató kiadvány azért a háttérben szépen, lassan fejlődik és bővül. Jelenleg már kb.150 oldalonál tart a kiadvány, azonban véleményem szerint kb. 300 oldal lesz ez a rész is.
Jelenleg az Ites, Igra, Smer, KDN játékok már teljes egészében feldolgozásra kerültek és jelenleg a TOFA játékokat tartalmazó fejezeten dolgozom.

Kialakítását tekintve nem fog eltérni a kiadvány a Kínai játékoknál alkalmazottól. Itt is bemutatásra kerülnek a játékok egyesével, a gyártási idő is minden esetben feltüntetésre kerül, valamint az egyes állapotoknak megfelelő ár is részét képezi a bemutatónak.
Reményeim szerint ez majd megkönnyíti mindenki számára a játékok beárazását, felfedezését és megismerését.

Szívesen fogadom a segítséget tőletek a kiadványokkal és a játékokkal kapcsolatban. Mivel terveztem a katalógusok angol nyelvű változatát is, így nagy segítség lenne egy profi fordító, aki az elkészült részeket angol nyelvre átalakítja.
Persze ezt a feladatot nem ingyen várom el senkitől, hanem az eladott darabok után részesedést tudnék adni a segítőnek.
Mielőtt ilyesmire valaki vállalkozna az jobb ha tudja, hogy nem kis feladatról van szó. Hiszen a kínai katalógusban közel 1000 játékról olvasható leírás, amit mind le kellene fordítani és a cseh katalógus is hasonló méretekkel rendelkezik majd.

Ha éreztek magatokban erőt és érdekel benneteket a kihívás, akkor keressetek a tamas.laposa70@gmail.com email címen keresztül!

És hogy mi lesz a cseh katalógus után? A terveim szerint az NDK-ban gyártott játékokkal foglalkozó kiadvány lesz a következő nagyobb falat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5218470149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása