Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.30.hét
2024. július 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.30.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos Heti TOP5 régi játék rovattal várlak benneteket, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem elérhető és szép állapotú játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal ismét a legnagyobb oldalon tettem egy kirándulást, aminek az eredményét most meg is osztom veletek. Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt egy kicsit!

retro-elems-orosz-tank-4fac_1_big.jpg

Szovjet elemes harckocsi - Ennek a játéknak a távirányítós változatát már bemutattam nektek az oldalon. Most a jóval egyszerűbb elemes változatot ajánlom a figyelmetekbe.
A játék nagyon szép és különleges. Szerencsére a hernyótalpak megvannak és épségben megmaradtak. Persze vannak apró részletek amelyeket pótolni kell (elemtartó fedele és az egyik löveg), de ez nem lehetetlen feladat a mai világban.
A játékot átalakították 4.5 V-os elemhez, ami már akkoriban is nagy előny volt. Ehhez a régi szovjet játékhoz 8000 Ft-os áron juthattok hozzá.

retro-gyerek-harmonika-4fac_3_big.jpg

Harmónika - A különböző gyártók előszeretettel készítettek a gyerekek számára egyszerű hangszereket, amivel a zenélésbe is belekóstolhattak.
Az NDK játákgyártásában pedig ez a gyártó a Goldon volt, aki lényegében mindenféle hangszert készített a gyerekek számára. Ezúttal egy érdekes harmonikát ajánlok a figyelmetekbe. A hangszer tökéletesen működik, bár egy apró javítás ráfér, köszönhetően a papír elhasználódásának a harmónika részen.
Persze ezért is van a kedvező ár. A licit 2000 Ft-ról indul.

retro-jatek-taviranyitos-tacsko-kutya-cfac_1_big.jpg

Távirányítós kutya - A távirányítós játékok mindig nagyon népszerűek voltak a gyerekek körében. A nagyobbak a különböző járművekért voltak oda, de a kicsiknek akár állatokat is készítettek a gyártók.
Számtalan állatka várta a gyerekeket távirányítós változatban (elég csak a szovjet pingvinre gondolnotok). Ezúttal egy kutyát ajánlok a figyelmetekbe, ami valószínűleg a távol-keleten készült és egészen szép állapotban maradt meg.
A barna kutyushoz 4000 Ft-os áron juthattok hozzá.

trabant-601-efac_1_big.jpg

Lendkerekes Trabant 601 - Ismét egy NDK játék, amit ezúttal az Anker gyártott. A lendkerekes játékok legalább annyira népszerűek voltak mint a távirányítós autók, de sokkal olcsóbban juthattak hozzá a vásárlók.
Az Anker cég pedig különösen figyelt a szép kidolgozásra. Ezúttal az egyik legszebb játékukat a Trabant 601-est ajánlom a figyelmetekbe. A kocsi érdekessége volt, hogy az első tengely mozgatható volt, így akár körbe-körbe is tudott gurulni a szépen kidolgozott kocsi.
A most licitre kínált darab elképesztően szép állapotban maradt meg. Ha még nincs a gyűjteményetekbe egy ilyen kisautó, akkor figyeljétek a 10.000 Ft-ról induló licitet!

dmsz-muanyag-autok-1960-70-es-evek-8fac_1_big.jpg

Műanyag autók - A trafikos műanyag játékok végtelen mennyiségben várták a gyerekeket a 80-as években. A legkisebb fröccsöntött autóktól kezdve, a nagyobb fújt technológiával készített járművekig bármit megkaphattunk.
Most két fújt technológiával gyártott kisautót ajánlok a figyelmetekbe, amit az eladó tévesen DMSZ játékként rakott fel a hirdetésbe. Valószínűleg mind a két játék kisipari. Az egyik egy Land Rover alapján készült, míg a másik egy együléses versenyautó alapján lett legyártva.
Két igazán érdekes darab, amiért talán érdemes lehet 3999 Ft-ot fizetni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8818451477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása