Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.35.hét
2024. augusztus 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.35.hét

Ezen a héten sem maradhat el a megszokott Heti TOP5 régi játék bemutató. Ezúttal is szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalak kínálatában és hoztam nektek öt érdekes régi játékot.
Tartsatok velem ezúttal is és nézzük meg milyen kincseket találtam ezúttal nektek!

zig-zag-fem-vonat-dobozaban-f6bc_1_big.jpg

Zig-Zag vonat - Óraműves szerkezettel ellátott lemezjátékkal indítom az ajánló rovatot, amelyhez hasonlót szinte minden országban készítettek.
Az aprócska mozdony az utána kapcsolt szerelvényekkel együtt haladt és a nevének megfelelően cikk-cakkban ment szépen előre egészen addig amíg a belül található szerkezet le nem járt.
Az eredeti dobozos játékért 4500 Ft-ot kér az eladó.

regi-agytrening-mutex-hsz-ritka-tarsasjatek-c6bc_1_big.jpg

Agytréning - Egy hazai fejlesztésű társasjáték, amit tini kortól ajánlottak a gyerekeknek. A logikai játékban a feladat elég összetett volt, de legalább ennek köszönhetően serkentette az agyműködést.
A Műtex játéka különösebben nem volt népszerű vagy elterjedt a maga idejében és ennek köszönhetően csak néhány darab maradhatott meg szép állapotban. A most talált játékért az eladó minimum 2850 Ft-ot szeretne kapni.

jaguar-cabrio-jatek-auto-lemezarugyar-termeke-lendkerekes-regi-retro-auto-1ft-nma-65bc_1_big.jpg

Lendület Jaguar - A Lemezárugyár számtalan klasszikus lendkerekes játékot készített. Ezek közül mindenképpen az egyik legszebb volt a Lendület Jaguar, ami csodálatos formájával és kidolgozottságával azonnal a gyerekek kedvence lett.
Most egy gyönyörű állapotban megmaradt darabot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. A piros színű lendkerekes kisautóért, ami gyakorlatilag hiánytalan a licit jelenleg 4677 Ft-on áll.

takarekoskodj-retro-regi-tarsasjatek-b-36bc_1_big.jpg

Takarékoskodj! társasjáték - Ezúttal egy hazai fejlesztésű társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe. A Takarékoskodj! társasjátékot az akkor már minden háztartásban megtalálható Gazdálkodj okosan! felváltására találták ki és alkották meg.
A játék hasonló elven működött mint a Gazdálkodj okosan!, csak a elérendő célokban volt más. Az átütő siker azonban elmaradt, mivel a leváltandó játék a családok kedvence maradt.
Szerencsére a gyűjtőknél azért még megtalálható a Takarékoskodj! egy-egy szép darabja. A most figyelmetekbe ajánlott játékért 8499 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

ki-mit-tud-retro-elektromos-tri-ton-hsz-jatek-24080832-64bc_1_big.jpg

Ki mit tud elektromos társasjáték - Az oktató társasjátékokból nagyon sok készült a szocializmus napjaiban. Ezek közé tartozott az elektromos elven működő Ki mit tud is.
A játékkal ketten tudtak játszani. A kérdező és a felelő. A kérdező felhelyezte a táblát, beállította a megfelelő állásba a kapcsolókat, majd ezt követően a felelőnek kellett az előtte található tolókapcsolókat a megfelelő állásba állítania.
Az ellenőrzéshez a játék közepén található sárga gombot kellett megnyomni. Minél több piros fény gyulladt ki, annál több volt a helyes válasz.
Most egy eredeti dobozos játékhoz juthattok hozzá, amihez még a kérdéslapok is megvannak. Az eladó 5000 Ft-ról indította az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4318473075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása