Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.29.hét
2024. július 14. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.29.hét

Ahogy azt már megszokhattátok a vasárnapok általában az ajánlóval telnek a blogon. Ezúttal sem lesz ez másképp, hiszen ismét szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után.
Szerencsére ezúttal is rátataláltam érdekesebb darabokra, amelyeket természetesen meg is mutatok nektek.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

ae809077258a79de063a6dc33e0fd938-retro-quotmagellanquot-logikai-jatek-1980-as-evek.jpg

Magellán - A Magellán egy hazai fejlesztésű logikai játék volt a 80-as években. A logikai játék forradalom idején jelent meg és még az MTV is látott fantáziát a játékban, amelynek külön műsort is szenteltek.
A két oldalas játéknál az volt a feladat, hogy az egyes mezőket úgy állítsuk be, hogy egyik oldalon se legyen mellette azonos szín. Ez elsőre egyszerűnek tűnik, de elhihetitek hogy nem volt az.
A kicsit koszos és kopott hatást keltő régi játékhoz most 4000 Ft-ért juthattok hozzá.

4924f07affb0be84e43fe03e99cae95b-taviranyitos-auto.jpg

Tandy RC versenyautó - A 80-as években szinte minden gyártó készített valamilyen RC irányítású autót. A Radio Shack természetesen az olcsóbb vonalon mozgott, így készülhetett el ez a kicsit bumfordi Porsche is.
A játékot egy gombbal lehetett irányítani és az egyszerűbb távirányítós autókhoz hasonlóan előre egyenesen, míg hátra kanyarodva haladt.
A kocsihoz most eredeti dobozában, szép állapotban juthattok hozzá, ha 12.000 Ft-ot rászántok a vásárlásra.

47edb61da28c761d12691f87f6699665-polikresz-iii-kozlekedesi-oktatojatek.jpg

Polikresz III - A Polikresz játékok nagyon nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében. Az oktató játék segítségével a gyerekek viszonylag egyszerű formában ismerkedhettek meg a kresz szabályaival.
A III-as darabja a sorozatnak mágneses elven működött. Az egyik részen a nyilat a megfelelő táblára kellett forgatni, majd ezt követően megválaszolni hogy milyen tábla is a kiválasztott. Ezután a játéktér másik részére áthelyezve a nyilat az automatikusa beforgott a helyes válaszhoz.
A játékhoz most 3500 Ft-os áron azonnal hozzájuthattok, de akár alkudni is tudtok.


446c34b73be531e15b7f4dfb69b40ca4-retro-lemezgyari-kombi-muanyag-fem-jatekauto.jpg

Lemezárugyár Opel - A Lemezárugyár kínálatában számtalan autó megtalálható volt. A legnépszerűbbeknek a lendület autók számítottak, amelyek közül számtalan változat megtalálható volt a boltok polcain.
A kínálatban szerepelt az Opel kombija is, amit most én is a figyelmetekbe ajánlok. A kocsin persze már látszanak a használat nyomai, de azért 1700 Ft-ért így is nagyon megéri a játék.

aae60a4be0f3092dbcdc9e047879ce56-wanderrings-retro-tarsasjatek-1996-atlanta-olimpia_1.jpg

Wanderrings logikai játék - Az Atlantai olimpia idején került a boltok polcaira a Wanderrings nevet viselő logikai játék. A különleges játékban annyi volt a feladat, hogy a hengereken található gyűrűket a megfelelő sorrendbe helyezzük el a hengereken. Voltak egyszerűbb és bonyolultabb feladatok, így a vásárlók között mindenki megtalálhatta a saját szintjének megfelelő feladványt.
A most eladásra kínált darab úgy tűnik még használva sem volt soha. Az ár 600 Ft, ami egyáltalán nem számít soknak egy közel 30 éves játék esetében.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3218446519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása