Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.26.hét
2024. június 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.26.hét

Ha vasárnap, akkor szokás szerint ismét régi játékokat kutattam fel nektek a hazai aukciós oldalakon. Ezúttal is szerencsém volt és rátaláltam néhány érdekesebb darabra, amelyeket most a figyelmetekbe is ajánlok.
Tartsatok velem és utazzunk együtt egy rövidet a régi játékok világába!

lemezarugyari-lendkerekes-citroen-59ac_1_big.jpg

Lendkerekes Citroen - Kezdjük a sort egy Lemezárugyáras játékkal. A 80-as években a cég már műanyagból készített karosszériájú játékokkal jelent meg a piacon.
Ezek között a lendület kisautók között számtalan nyugati típus is feltűnt. Az egyik érdekesebb darab a Citroen volt, amit több színben és más-más dekorral forgalmaztak. Ezúttal egy fehér változatot tudtok megvásárolni magatoknak, ami egészen vállalható állapotban maradt meg.
A játékért az eladó minimum 3999 Ft-ot szeretne kapni.

trafikaru-vizes-ugyessegi-jatek-es-egy-orosz-fenykepezo-regi-retro-jatek-e7ac_1_big.jpg

Vizes játékok - Az egykori trafikokban számtalan érdekes játék volt megvásárolható a gyerekek nagy örömére, akik gyakran a fagyira kapott pénzt is itt fektették be valami érdekes játékba a trafikosok legnagyobb örömére.
A játékok persze műanyagból készültek és meglehetősen rövid életűek voltak, de ez akkoriban senkit nem zavart. Most két szép állapotban megmaradt játékot ajánlok a figyelmetekbe. Az egyik egy vizes ügyességi játék, míg a másik egy fényképezőgép alakú vizes spriccelő.
A játékok 2800 Ft-os fix áron lehetnek a tieitek.

schenk-karoly-romai-harci-szeker-quadriga-es-katona-garantaltan-eredeti-regi-1980-as-evekbol-59ac_1_big.jpg

Schenk Római szekér - A 70-es, 80-as években forgalmazott Schenk Károly nevével jegyzett játékok mára a kultikus státuszba kerültek át.
Az apró műanyag játékok, amelyek sok esetben erőteljes hasonlóságot mutattak a Playmobil játékokkal a magyar gyerekek kedvencei voltak. Az olcsóságukkal és sokoldalúságukkal sok gyereknek határozta meg a fiatalkorát a Schenk Károly által készített játékok sora.
Ezúttal egy római szekéren akadt meg a szemem, ami remek állapotban keresi új gazdáját.
A licit ebben az esetben 1600 Ft-ról indul.

fla-sfl-anker-harckocsi-taviranyitos-tank-ddr-e7ac_7_big.jpg

Anker Doppelflak Fla SFL - Az NDK játékgyártásban fontos szerepet töltöttek be a különböző távirányítós járművek, amelyekből számtalan változat készült.
A harcjárműves vonalatot erősítette az Anker által gyártott Fla SFL is, aminek most egy eladó darabját a figyelmetekbe ajánlom. Fontos tudnotok, hogy a játék nem komplett, de legalább eredeti dobozos.
A közel komplett változatot láthattátok már a blogon és az emléket felelevenítendő elég ha ide klikkeltek.
A játékért a licit 11770 Ft-on áll jelenleg.

kresz-teszt-jatek-elado-a9ac_1_big.jpg

Kresz-Teszt - Emlékeztem még az elektromos Polikresz játékokra? Gondoltátok volna, hogy ez a játék Kresz Teszt néven a Polikreszt követően is forgalomban maradt?
Szerintem ez sokatok számára újdonságként hat. Pedig gyakorlatilag annyi történt, hogy a játéktáblák egy része lett aktualizálva és a játék máris forgalomba kerülhetett újra.
Ez az elektromos változat, ahol a helyes választ kiválasztva egy lámpa villant fel a játéktér tetején.
A ritkaságnak számító játékért 3000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6218433781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása