Matchbox Ferrari Berlinetta
2023. július 13. írta: ToyaHSW

Matchbox Ferrari Berlinetta

ferrariberlinetta_3.JPG

Évekkel ezelőtt egy komolyabb játékcsomag felajánlásakor érkezett hozzám elég sok Matchbox kisautó is, amit akkor csak egy rövid bejegyzésben igyekeztem bemutatni nektek.
Mivel azonban sokszor részletesebben is bemutatom nektek a hozzám került kisautókat, így azt gondoltam talán érdemes lenne a kofferekben található kisautókat is alaposabban bemutatni nektek.
Ennek fényében arra az elhatározásra jutottam, hogy ezek a kisautók sem maradhatnak le a bemutatásról.

Kezdésként egy nagyszerűen kidolgozott és mára több mint 50 éves Matchbox kisautót mutatok be nektek, ami nem lesz más mint a Ferrari Berlinetta.

A Ferrari mindig egy kicsit különlegesnek számított. Az olasz sportkocsik hatalmas népszerűségnek örvendtek és a Ferrarinak egészen komoly rajongótábora volt és lesz is.
A 60-as években sem volt ez másképp, amikor a Ferrari  250-es sorozattal egészen elképesztő eladásokat produkált. A 250-esek között az egyik volt a Berlinetta, ami egy igazán igényesen elkészített sportautó volt remek menettulajdonságokkal.
Bár a gyártás viszonylag rövid ideig tartott, de ennek ellenére egy olyan kocsit sikerült alkotni, ami már akkor felkeltette a hozzáértők figyelmét.

Természetesen a játékgyártók is felkapták a fejüket a Ferrari Berlinetta láttán és igyekeztek a formát a gyerekek számára is elérhetővé tenni.
A Matchbox sem maradhatott ki a sorból, akik 1965-től 1970-ig készítették Angliában a sportkocsi játék változatát.
A gyártás ideje alatt csak apróbb változások történtek a játékautón, amit persze igyekszem most meg is osztani veletek.

A kocsi piros és zöld színben készült. Az első változat klasszikus zöld színt kapott, az ablakok átlátszóak és a viszonylag részletesen kidolgozott belsőtér pedig a klasszikus törtfehér színt kapta meg.
A kocsi hátuljára került egy vonószem, így a gyerekek akár egy lakókocsit vagy trélert is felakaszthattak az olasz sportkocsi mögé.
Az alváz festetlen volt a teljes gyártási sorozat alatt.
A színen kívül a legnagyobb változás a kerekeknél történt. Az első változaton még küllős felnik várták a gyerekeket a vékony gumikkal, míg a későbbi változatoknál már inkább a Superfast felnik és vékony gumik voltak preferálva.

A kisautó persze mind a mai napig megvásárolható és a Matchbox gyűjtők szívesen csapnak le a szebb darabokra. Szerencsére a múzeumban több társával együtt a Ferrari Berlinetta is megnézhető lesz, de amíg nem tudom megmutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7818166440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása