Vintage Játékkatalógus: Kínai játékok már a Play áruházban!
2023. július 07. írta: ToyaHSW

Vintage Játékkatalógus: Kínai játékok már a Play áruházban!

gpbooks.jpg

Elérkezett ez a nap is. A néhány napja beharangozott kínai játékokat bemutató katalógus végre a Play áruházban már megvásárolható.
Régi tervem volt egy ismeretterjesztő kiadvány elkészítése a játékokat aktívan gyűjtők számára, amiben rövid ismertetővel, fotóval, ritkaságot érintő információkkal és persze az elmaradhatatlan árazással találkozhatnak az érdeklődők.

Sokat gondolkodtam milyen forma lenne az ideális egy ilyen kiadvány elkészítéséhez. Végül arra jutottam, hogy a felesleges köröket mellőző, lényegre törő kiadvány lesz az ideális választás, így a katalógus mellett döntöttem.
Persze a formátum kitalálását követően még el kellett dönteni, hogy milyen tematika szerint készítem majd el a katalógust.
Végül itt is sikerült döntésre jutnom, ami az lett hogy országonként igyekszem bemutatni a régi játékokat.

Persze miután a formátumot és a tematikát eldöntöttem még volt pár dolog amivel foglalkozni kellett. Az egyik ilyen kérdés az volt, hogy melyik ország játékait is mutassam be nektek.
Kézenfekvő lett volna Magyarország, de kicsiny hazánk játékai rendkívül rosszul vannak dokumentálva ami nem könnyítette volna meg a munkát.
Olyan országgal kellett foglalkoznom, amelynek játékait sokan kedvelik és gyűjtik a világon. Ezért esett a választásom elsőként a Kínában készült játékokra.
Magam is nagy kedvelője vagyok a kínai lemezjátékoknak és számtalan darabbal rendelkezem is.
Ésszerűnek tűnt tehát a döntés, hogy a Vintage Katalógus sorozat első darabja a kínai játékokkal foglalkozzon.

Ekkor még nem tudtam mekkora fába is vágtam a fejszémet. 
Bár a szocialista Kínában készült játékok viszonylag jól vannak dokumentálva, de ez nem jelentett sokkal kevesebb keresést és kutatómunkát. 
Ennek a sok keresésnek és kutatásnak az eredménye lett a közel 1000 játékot tartalmazó Vintage Játékkatalógus: Kínai játékok.

A katalógus jelenleg magyar nyelven érhető el és csak a Google Play áruházban. Reményeim szerint hamarosan az Apple Booksban is megjelenik az elkészült kiadvány, amit ott is megvásárolhattok majd.
Az árat látva valószínűleg néhányan felszisszentek majd. Nem mentegetőzöm, nem kezdem ecsetelni nektek, hogy mennyi munka a magyar és az angol változat elkészítése. Az ár lényegében egy olcsóbb régi kínai játék árának felel meg, ami ha úgy nézzük egyáltalán nem olyan magas.
Ezért kaptok egy nagyszerű kiadványt sok értékes adattal, ami nagyban segíthet hogy a régi játékaitokat ne kótyavetyéljétek el vagy ne vegyetek viszonylag modern másolatokat.
Ha ezeket is figyelembe veszitek, akkor már nem is olyan magas a könyv ára.

Ahogy az eddig leírtakból már leszűrhettétek a Vintage Játékkatalógus egy magyar és angol nyelven kiadott sorozat lesz, aminek reményeim szerint minden darabja érdekes lesz a gyűjtők számára.

Ha gyűjtitek a régi kínai játékokat, esetleg az eladáson gondolkodtok, akkor mindenképpen javaslom, hogy vásároljátok meg az Ebook-ot, ami az értékesítés és vásárlás során is a segítségetekre lehet.

A vásárlásra jelenleg a Google Play áruházában van lehetőségetek, amit megtehettek ezen a hivatkozáson keresztül.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4718161584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása