Trafikos műanyag vízijárművek
2023. június 29. írta: ToyaHSW

Trafikos műanyag vízijárművek

hajokak_1.JPG

Ha már itt a nyár, akkor merészkedjünk egy kicsit a vizekre. Ehhez számtalan játékot kínáltak az egykori trafikok, ahol a drágább és márkásabb játékok mellett a cigirágók szomszédságában számtalan kisipari játék kellette magát egészen kedvező áron.
Persze gyerekként igyekeztünk mindent is megvásárolni a trafikokban, ami tetszett nekünk és szerintem így kerülhettek előző gazdájához a ma bemutatásra kerülő aprócska műanyag hajók.

A trafikos játékokról nagyon sokszor ejtettem már szót az oldalon. A lényeg, hogy általában nyugati játékok mintái alapján kaptunk egészen elfogadható áron megvásárolható játékokat.
A műanyag játékokat általában fröccsöntéssel vagy fújt technológiával készítették. Mind a két technikának megvolt a maga előnye és hátránya is.
Ma két fröccsöntött játékot mutatok be nektek, amelyek egészen jó minőségűek.

Két hajót ismerhettek ma meg, amelyek közül az egyik egy igazán jól kinéző motorcsónak, míg a másik egy nagyobb méretű szállítóhajó lesz.
Kezdésként a motorcsónakkal lovagoljuk meg a hullámokat.
A motorcsónak egy igazán szépen kidolgozott darab, ami fehér és kék színű műanyag elemekből állt össze. A csónak formájáról nekem a 80-as évek klasszikusa a Miami Vice ugrott be rögtön. Hátul két hatalmas motor kapott helyet a csónakon, míg a belsejében két embert is lehetett találni.
Tényleg rendkívül szépen kidolgozott darab, ami méretben tökéletesen illett a Matchbox kisautókhoz.

A másik hajó egy teherhajó lenne, ami piros-fehér színben készült. A hajó alsó része piros színt kapott, míg a fedélzet fehér műanyagból lett legyártva.
A két fél pattintásos módszerrel kapcsolódott egymásba, amihez a felső részen kialakított hat csap szolgált alapul.
A hajó testről különösebben nem lehet mondani semmit, azonban a fedélzetről mindenképpen szót kell ejteni. A fedélzet viszonylag alaposan ki lett alakítva. Felfedezhették a gyerekek a parancsnoki hidat, a kéményt és a rakodónyílást is a műanyag elemen.
Anyagából kicsit puhább műanyagot használtak a készítésnél, de ez igazából nem befolyásolta a játékok használhatóságát.
Mind a két hajót egyaránt lehetett használni a fürdőkádban és a szobaszőnyeg képzeletbeli tengerén a Matchbox teherautókkal megtöltött kikötőben.

Összességében két nagyszerű műanyag játékot kaptunk akkor fillérekért és külön szerencse, hogy ez a két játék épségben át is vészelte az eltelt évtizedeket.
Reményeim szerint ez a két műanyag játékot is láthatjátok majd, de amíg nincs lehetőség a személyes bemutatásra, addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2318156306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása