Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.14.hét
2023. április 02. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.14.hét

Ha vasárnap, akkor a szokásos ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is a hazai aukciós oldalakon néztem szét érdekes és különleges játékok után.
A szerencse ezúttal is mellém szegődött, így tudok ajánlani nektek érdekes játékokat, amelyekkel érdemes lehet a gyűjteményeteket bővíteni.

Vágjunk is bele a nosztalgiázásba!

retro-taviranyitos-autok-452c_1_big.jpg

Retro távirányítós autók - Két régi RC játékon akadt meg a szemem, amelyek közül a Gnom 3-as Expedíciós jármű, ami a gyűjtők számára igazán érdekes lehet. Persze a Shift Sound felirattal díszített sportkocsi is különleges a maga nemében, de a szovjet játék azért valamivel különlegesebbnek számít.
Sajnos az eladó a működésükről nem ír semmit, így egy kicsit zsákbamacska a vásárlás. Persze mivel a licit 10.000 Ft-ról indul, így ennyiért érdemes kockáztatni.

versenyautok-made-in-gdr-a-kelet-nemet-lemezarugyar-termeke-retro-lemezjatek-dobozaban-242c_1_big.jpg

NDK versenyautók - Hihetetlen, hogy mennyire hasonló játékokkal találkozhattak a gyerekek más országok boltjainak a polcain. Első ránézésre kapásból azt mondanánk, hogy erőteljes a hasonlóság a Lemezárugyár versenyautóival és ez gondolom nem is véletlen.
A négy autó azonban érdekes módon az NDK-ban készült. Ha gyűjtitek a régi szocialista lemezjátékokat, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodnotok az eredeti dobozos versenyautók megvásárlásán.
A licit jelenleg 11.000 Ft-on áll, ami a játékok ritkaságát tekintve nem is annyira sok.

szovjet-orosz-tavos-tank-er-dobozaban-jatszatlanul-b32c_34_big.jpg

Távirányítós harckocsi - Ismét egy távirányítós játékot ajánlok a figyelmetekbe, mégpedig egy harckocsit. Az egykori Szovjetunióban számtalan ilyen játék készült.
Ezúttal egy olcsóbb és egyszerűbb változaton akadt meg a szemem, aminek a különlegessége a hibátlan állapot és az eredeti doboz. Lássuk be, így már nagyon ritkán kerülnek elő játékok.
A kiváló állapotú távirányítós tankkért a licit jelenleg 17.000 Ft-on áll.

retro-palart-jatek-auto-40-cm-012c_2_big.jpg

Palart bolygókerekes sportkocsi - Egykoron Lengyelországban is komoly játékgyártás zajlott, amelynek gerincét a Palart adta. A Palart lényegében mindent is gyártott, de a legnépszerűbbeknek a fiúknak készült különböző távirányítós és bolygókerekes autóik számítottak.
Ezúttal egy futurisztikus külsejű sportkocsit ajánlok a figyelmetekbe, ami bolygókerekes hajtással rendelkezik. A kocsi egészen jó állapotban van, de már a matricázás az évek alatt elkopott róla.
Ennek ellenére is érdekes darab lehet egy gyűjtő számára, mivel itthon elég ritkán tűnik fel ebből a típusból eladó darab. Ehhez a játékhoz most 8000 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

tavos-porsche-b42c_1_big.jpg

Távirányítós Porsche 928 - Ezúttal ismét egy egészen érdekes és itthon ritkán feltűnő játékot ajánlok a gyűjtők figyelmébe. A gyönyörűen kidolgozott, drótos távirányítóval szerelt Porsche 928-ast a spanyol Rico cég készítette.
A kocsi egészen egyben van, így talán érdemes lehet elgondolkodnotok a vásárláson.
A licit jelenleg 4990 Ft-on áll, ami egyáltalán nem számít magas árnak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3418092342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása