Javítsunk játékot :)
2023. március 11. írta: ToyaHSW

Javítsunk játékot :)

dmszeljav_1.JPG

Ezúttal nem a Régi játékokkal is van munka rovatban osztok meg veletek egy javítási tippet, hanem úgy gondoltam egyetlen bejegyzést szentelek ennek az apró javítási műveletnek.
A DMSZ játékok sokak kedvencének számít, amelyek között bőven találni jobb és rosszabb darabokat is. Általános hiba szokott lenni, hogy a gurítós vagy húzós játékoknál a kerekek tengelyei az évek alatt megették az egyszerűen átfúrt műanyagot és ennek köszönhetően a tengelyek lötyögnek a helyükön ami nagyon zavaró tud lenni.

Persze mint mindent ezt a hibát is lehet viszonylag egyszerűen orvosolni, hiszen nincs más dolgunk mint megperselyezni a műanyagot és akkor a tengely ismét szépen fut majd a helyén.
Perselyt számtalan dologból lehet készíteni. A lényeg, hogy egy 4 mm átmérőjű furat kerüljön a közepére, ugyanis ez elengedhetetlen a 3 mm vastag tengely jó forgásához.
Na de miből is lehet ilyen perselyt elkészíteni otthoni körülmények között?

Első és elég egyértelmű megoldást a 3D nyomtatás jelent, amire azonban nincs mindenkinek lehetősége. Itt elég megtervezni a formát és máris kapunk egy teljesen jól használható perselyt a nyomtatás után.
Azért lehetőség van házi megoldásokkal is barkácsolni, amelyek tényleg pofon egyszerűnek számítanak.
Csak ötlet gyanánt megosztok veletek néhány ilyen megoldást. Különböző tubusos tömítőpaszták kúpos kupakjai is tökéletesen alkalmasak erre a célra, de érdemes otthon szétnézni ugyanis a legkülönfélébb flakonok kupakjai is tökéletesen alkalmasak a tengelyek megfelelő rögzítésére.
Ehhez a művelethez pedig elég egy snitzer, amivel amivel a megfelelő hosszúságot és vastagságot ki lehet alakítani.
Érdemes otthon szétnézni még a különböző varródobozokban is, ugyanis előfordulhat, hogy belebotlotok egy megfelelő méretű patent egyik felébe, ami szintén tökéletesen alkalmas lehet a javításra.

Ha sikerül megtalálnotok a javításhoz megfelelő alapanyagot, akkor szinte pillanatok alatt újra egy tökéletesen működő DMSZ játékkal lesz gazdagabb a gyűjteményetek.

A javítás két lehetséges megoldásáról képeket is megosztok veletek, így magatok is meggyőződhettek róla hogy nem egy ördöngös feladatról van szó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7818069508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása