Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.1.hét
2023. január 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.1.hét

Az idei évet szokatlan módon az ajánló rovattal kezdjük, hiszem mint megszokhattátok ha vasárnap, akkor Heti TOP5 régi játék rovat.
Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában és mondhatom, hogy találtam néhány érdekes gyöngyszemet, amivel érdemes lehet a gyűjteményeket gazdagítani.

Tartsatok velem és kezdjük a 2023-as évet egy kis nosztalgiázással!

ites-forma-1-auto-taviranyitos-9a0c_1_big.jpg

Ites Brabham távirányítós autó - Az Ites által gyártott távirányítós járművek a gyűjtők számára nem ismeretlenek. A cseh cégtől számtalan érdekes és különleges játékot kaptunk egykoron.
Ezek közé tartozott a Formula 1-es sorozat, ami összesen öt autót hozott el a gyerekeknek. Ezek közül most egy szép állapotban megmaradt Brabham BT49-est vásárolhattok meg. Elég ritkaság, hogy a kocsin a matricák és a hátsó szárny is meglegyen, így ezért is különleges a most ajánlott játék.
Az elemtartó fedele szokás szerint hiányzik itt is, de ezt 3D nyomtatással manapság már pillanatok alatt lehet pótolni.
A játékért az eladó 12.000 Ft-ot szeretne kapni, ami teljesen reális ár.

regi-buvos-csillag-logikai-jatek-5a0c_1_big.jpg

Bűvös csillag - A 80-as évek a logikai játékokról szóltak. Ezek közül egy külön vonalat képviseltek a különböző összerakható játékok, amelyeket általában trafikokban lehetett megvásárolni.
Ezeknek a játékoknak az érdekessége az volt, hogy csak egy megoldással lehetett eljutni a végeredményig, így ha valaki egyszer kirakta akkor lényegében már megismerte a játékot és számára kevésbé volt érdekes.
Ennek köszönhető, hogy ezekből a régi játékokból viszonylag kevés maradt meg.
Most egy egészen jó állapotban megmaradt eladó darabot ajánlok a figyelmetekbe, amiért 2800 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

takarekoskodj-tarsasjatek-retro-regi-jatek-b-aa0c_1_big.jpg

Takarékoskodj! társasjáték - Különösebben sokat nem szeretnék írni a Takarékoskodj! társasjátékról, mivel néhány napja mutattam be a blogon amit itt olvashattok el.
Retro, ritka, érdekes...
A játék tényleg nagyon szép állapotban maradt meg, ami nem kis szó. Ehhez a játékhoz 11.999 Ft-ért juthattok most hozzá fix áron.

vilagutazok-tarsasjatek-nagyon-jo-allapotban-a-60-as-evekbol-ujszeru-terkep-es-kartyak-e80c_1_big.jpg

Világutazók társasjáték - Ezúttal ismét egy hazai társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe, ami soha nem lett igazán népszerű, de a gyűjtők számára ezért is lehet érdekes.
A társasjátékban lényegében a világot kellett bejárni egy dobókocka segítségével és végül az nyert aki először ért célba. A játék hiánytalan állapotban maradt meg, így mindenképpen érdekes darab.
Az ár 6000 Ft fixen, ami egyáltalán nem veszélyes.

lemezarugyari-es-orosz-geppuska-1a0c_2_big.jpg

Magyar és szovjet lemez gépfegyver - Ezúttal két régi gépfegyvert ajánlok a figyelmetekbe. Az egyik gépfegyvert a Lemezárugyár készítette és mindenki számára ismerős lehet, míg a másik az egykori Szovjetunióban készült.
Mind a két géppisztoly egykoron elemmel működött, azonban valószínűleg már egyik sem játszható. A szovjet játék több mint valószínű, hogy javítható, míg a magyar játék dekorációnak még így is kiváló lehet.
A két régi géppisztolyért 12.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9118015978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása