Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.43.hét
2022. október 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2022.43.hét

Ezen a héten ismét érkezek a megszokott Heti TOP5 régi játék rovattal, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható érdekes játékokat a gyűjtők és nosztalgiázók figyelmébe ajánlani.
Szerencsére ezúttal is ráakadtam néhány érdekesebb darabra, így érdemes lesz ma is velem tartanotok egy kis időutazásra.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

nagymeretu-szovjet-orosz-cadillac-eldorado-1959-taviranyitos-lemez-auto-46fb_1_big.jpg

Szovjet távirányítós Cadillac - A szovjet játékgyártásnak köszönhetően igazi érdekességeket kaptak egykoron a gyerekek. Ezek között a játékok között fontos szerep jutott a távirányítós kisautóknak, amelyekből bőségesen készült a szomszédban.
Az egyik érdekes darab a távirányítós Cadillacre hasonlító autó, ami szerintem minden gyerek kedvence volt akkoriban. A kék színben pompázó autót átlátszó tető, sirályszárny és bőségesen krómozott alkatrészek tették igazán különlegessé.
Most egy ilyen autóval gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket. A licit jelenleg 33.000 Ft-on áll, ami egy ilyen ritka és különleges játék esetében nem is annyira magas ár.

kinai-mf-132-lendkerekes-sh-120-ambulance-mentoauto-mukodokepes-allapot-d6fb_1_big.jpg

MF-131 lendkerekes mentőautó - Ismét egy kínai játék a múltból. Számomra igazából ismeretlen volt az MF-131-es mikrobusz, ami szokatlan módon nem a mindenki által ismert bordó színben került legyártásra, hanem helyette egy nagyon szép mentős grafikát kapott.
A kocsi tényleg szuperül fest így és az állapotára sem lehet panasz. Ha szeretnétek a gyűjteményetekbe tudni ezt a ritkaságot, akkor érdemes figyelnetek a jelenleg 1600 Ft-on álló aukciót.

retro-trafikaru-magyar-raba-muanyag-hokotro-kamion-soszoros-ritka-d6fb_1_big.jpg

RÁBA hókotró - A hazai játékgyártás előszeretettel nyúlt a hazai termékekért. Így készült a Lemezárugyárnál a Rába teherautó és valószínűleg ennek volt köszönhetően a műanyagból gyártott Rába hókotró is.
A piros színű teherautó nem igazán emlékeztet Rábára, de a matricázásnak köszönhetően mégis ezt gondolhatták a játékteherautóról a gyerekek.
Szerencsére minden tartozék megvan a játékhoz, de azért a tökéletes állapot eléréséhez még kell foglalkozni a teherautóval.
Ennek fényében kicsit soknak tűnhet a 8000 Ft-os ár, de a licitet én rátok bízom :)

lemezarugyari-lendkerekes-dodzsem-kopottas-allapotu-mukodokepes-07fb_2_big.jpg

Lemezárugyár Dodgem - A Lemezárugyár kínálatában igazi érdekes darabok is megtalálhatóak voltak. Ilyen volt többek között a lendkerekes szerkezettel ellátott Dodzsem is.
A játékot az alul található kurblis szerkezet segítségével lehetett működésbe lendíteni, majd a járművet letéve az a bolygókerekes játékokra jellemző módon haladt előre.
Az ülésben található fiú előre-hátra mozgott a játék működése közben.
Nem túl gyakori darab  ez a játék sem és általában hibátlan darabot nehéz is találni. Az általam talált játék is sok javításon és pótláson esett át, de ennek köszönhetően egészen jó játékot kaphat majd a következő tulajdonos.
A játékért a licit jelenleg 16.000 Ft-nál tart.

arnold-lemez-bulldozer-made-in-western-germany-lemezjatek-lemezauto-65fb_12_big.jpg

Arnold Bulldózer - Az egykori Németországban is igazán klassz játékok készültek. Ebbe a sorban tartozott a távirányítós Arnold bulldózer is, amivel most akár Ti is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.
A játék nem egy mai darab ahogy azt a fényképen is láthatjátok, de talán ezért is lehet érdekes a gyűjtők számára. Sajnos a tolólap az évek alatt elveszett, de ezt talán lehet pótolni egy kis ügyességgel lemezből.
A távirányítós játékért az eladó minimum 15.000 Ft-ot szeretne kapni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7417966536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása