Műanyag fényképező képekkel
2022. szeptember 08. írta: ToyaHSW

Műanyag fényképező képekkel

muafenykepezo_1.JPG

A mai napon ismét egy régi műanyag játékot mutatok be nektek, ami Fülöp Mónikának köszönhetően került hozzám. Ez a régi játék nem lesz más mint egy műanyag fényképezőgép, amivel a gyártó a legkisebb korosztálynak igyekezett kellemes perceket szerezni.

Mint minden gyerek mi is igyekeztünk a felnőttektől ellesni a különböző dolgokat, amihez persze a játékgyártók is kiváló partnerek voltak.
A lányok kaptak nagyon sok főzős, vasalós, mosós, stb... játékot, mi pedig ugye a technikai dolgokban tudtunk elményedni.
Persze voltak olyan játékok amelyekkel nemtől függetlenül bárki játszhatott, ilyen volt többek között a trafikos műanyag fényképezőgép is.

Ugye ezt gyakran láttuk, hogy a felnőttek tekergetik az objektíveket, majd kattintanak a fényképezővel és ezt jó volt gyerekként utánozni.
Ehhez pedig különböző fényképezőgépekkel szórakoztathattuk magunkat vagy barátainkat. Az ilyen játékok között megtalálható volt a vicces vizet kilövő darab, az egyszerű fényképező és a kicsit összetettebb változat, ahol a keresőben már képeket is láthattunk.
Most ez utóbbi egyik változatát ismerhetitek meg.
Sajnos a gyártóra a játékon semmi nem utal, így tippelni sem merek a készítőre. Azt gondolom, hogy ez egy kisipari termék, amit vásárokban, búcsúkban igyekeztek jókora felárral eladni a gyerekek szüleinek több-kevesebb sikerrel.

Mivel ez egy igazából olcsón előállítható játék volt, így műanyagból készült. Szerintem fröccsöntéses technológiával gyártották a műanyag fényképezőt, ami kívülről három jól elkülöníthető színből állt.
A hátsórésze a fényképezőnek krémszínű lett, az első rész sárga színt kapott, míg az objektív fekete színűre lett elkészítve.
Ezen kívül még egy kék színű exponáló gomb kapott helyet a gépen, valamint az objektív elé egy piros plexi került.
A gép formája tökéletesen hozza a 70-es évek valódi olcsó fényképezőinek formavilágát, annyira hogy szerintem eredetileg még nyakba is lehetett akasztani az aprócska játékot.
Persze az igazi élményt az jelentette ha benéztünk a hátoldalon elhelyezett keresőbe és a fény felé fordítottuk az aprócska játékot. Ekkor láthatóvá váltak a belül elhelyezett képek, amelyen különböző Disney figurákat lehet látni.
Összesen hat képkockát lehetett megnézni, amivel a gyerekek valószínűleg nagyon jól tudtak szórakozni.

A játék alapvetően egészen jó állapotban maradt meg. Szerencsére tökéletesen működik és összesen talán a nyakpánt hiányzik a játékról.
Reményeim szerint lesz lehetőségem ezt a régi kincset is megmutatni nektek személyesen, de amíg erre nincs lehetőség addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8617927255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása