Mágneses ABC
2022. május 27. írta: ToyaHSW

Mágneses ABC

betuabc_1.JPG

Ezúttal egy kicsit megszakítom a kisautók bemutatását, mégpedig azért hogy egy olyan játékot mutassak be nektek amivel a 70-es évek gyerekei egészen biztosan találkoztak valahol.
Ez a játék pedig nem lesz más mint a Mágneses ABC.

Számtalanszor leírtam már itt a blogban, hogy a szocialista játékok készítése során a szórakozás mellett a tanulás is fontos szerepet játszott. Tanítottak bennünket a képzőművészetről, a kreszről és számtalan egyéb dologról.
Ilyen volt az ABC is, amit szórakoztató formában ismerhettek meg a kisiskolások a Mágneses ABC játék segítségével.
Ezt a játékot a Fővárosi Kézműipari Vállalat készítette és a Triál forgalmazta, a gyerek pedig ennek a játéknak a segítségével játszva ismerhették meg a betűket és rakhattak össze egyszerűbb szavakat.

Már a játék doboza is képet ad arról, hogy milyen játékról is volt szó. A háttérben egy iskolai táblára emlékeztető háttér, néhány betű, ami előtt egy boldog kislány és egy iskolatáskás boldog kisfiú áll.
A rajzolt kép egészen jó és itt tényleg visszaadja a kép a játék lényegét.
A dobozt kinyitva pedig rögtön előkerül maga a játék, ami szintén nincs túlbonyolítva.

Egy piros vonalakkal díszített fekete fém táblát, műanyagból készült mágnessel ellátott betűket és a táblához tartozó két támasztótalpat találhatták a gyerekek a dobozban.
A játék nem volt túl bonyolult, egy kis ügyességgel szavakat kellett kirakni a színes betűkből, amelyeket igyekezni kellett helyesen 'felírni' a táblára.
Ha sikerült, akkor jöhetett egy újabb szó és azt követően egy újabb egészen addig míg a gyerekek rá nem untak a játékra.

Ezzel a játékkal valóban tanulhattak a gyerekek. Akár a betűk magabiztos megismeréséhez, akár a szavak betűzéséhez kiválóan alkalmazható volt a játék.
A hozzám került változat egészen szép állapotban maradt meg, ami azért elég nagy szó. A doboz szép, a betűk nincsenek eltörve, bár a tábla egy kicsit deformált, de így is tökéletesen használható.

Persze ezzel a játékkal is találkozhattok majd a múzeumban, de amíg nem tudom nektek személyesen megmutatni addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3017841225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NL 2022.06.08. 01:31:47

Ilyenünk volt nekünk is! Mondjuk túl sokat nem játszottunk vele, de előkerült néhányszor.
süti beállítások módosítása