Szimulátor játékgépek gyerekeknek
2022. március 11. írta: ToyaHSW

Szimulátor játékgépek gyerekeknek

Az autózás és a repülés kezdete óta a gyerekek szívesen élik be magukat a sofőrök és a pilóták szerepébe. Ehhez a játákgyártók már az 50-es évektől kezdve minden segítséget megadtak a gyerekeknek.
Számtalan érdekes és különleges játék készült, amelynek segítségével a sofőr, a pilóta vagy akár az űrhajós szerepébe képzelhették magukat a gyerekek.

Ezen a héten néhány ilyen játékot mutatok be nektek. Azt javaslom tartsatok velem, mivel igazán érdekes és különleges régi játékokat ismerhettek meg ezúttal is!

s-l1600_6.jpg

Kezdjük a sort a legérdekesebb és legkülönlegesebb játékkal a Playmobile Deluxe Reading Topper Toys Car Dashboard nevet viselő különlegességgel.
Ez a játék a 60-as évek amerikai autóit hozta el a gyerekszobába. Sok króm, élénk színek és végtelen csillogás. A játék persze ettől jóval többet tudott. Többek között lehetett kormányozni, sebességet váltani, de olyan dolgok is működtek mint az ablaktörlő, a kézifék vagy az antenna.
Mindezek mellé a játék még hangot is adott ki, sőt dudálni is tudott. Igazán különleges játék volt, amivel szívesen játszottak a gyerekek.
Ízelítőnek a 60-as években készült reklámot is megmutatom nektek.

c036868647ea5eeee2035fdec9201bbd.jpg

Ha a gyerekek az autóvezetés helyett inkább a repülésre vágytak, akkor a szintén 60-as években készült Jimmy Jettel átélhették ezt az élményt otthon is.
Ez is egy igazán érdekes játék volt a maga idejében, ami szerintem elvarázsolta a gyerekeket. A játékon megtalálható volt a kormányon kívül számtalan kapcsoló és kar. valamint számtalan műszer és fény is.
A középpontban egy képernyő kapott helyet, amin végtelenített szalagon futott a táj, ami felett az repülőgépet kellett irányítani.
Szerencsére erről a játékról is maradt fenn reklám, így valamennyire megtudom mutatni nektek a működését is.

image.jpg

A fényképen a Remco által gyártott Space Ship Control Panel nevű játékát láthatjátok. Jogos lehet a felvetés, hogy ez pontosan úgy néz ki mint egy autó belseje. Ez nem véletlen, ugyanis ez a játék elsőként Firebird 99 név alatt jelent meg és egy autós játék volt.
A későbbiekben némileg átalakítva elkészült Batmobil Dashbord, Green Hornet Black Beauty és Land of the Giants Space Ship Control Panel név alatt is.
Itt is találkozhattak a gyerekek extra funkciókkal, így elég érdekes játéknak számított akkoriban. A Land of the Giants amúgy egy fantasztikus sorozat volt, amivel mi itthon nem találkozhattunk.

sddefault.jpg

A képen az Electronic Fighter Jet nevű játékot láthatjátok, ami egy igazán érdekes darab volt. Egy harci repülőgép pilótaülésébe képzelhették magukat a gyerekek a játék segítségével.
Ehhez pedig minden feltétel adott is volt. Botkormány, karon, számtalan műszer, sőt még fegyverzet is várta a gyerekeket. A srácoknak a feladatuk annyi volt, hogy az előttük látható monitoron kövessék a feltűnő ellenséges gépet, amit a megfelelő pillanatban kitudtak lőni a fülke tetején található fegyverrel, amiből tapadókorongos lövedékek repültek ki.

vintage-1963-emenee-electric-tabletop_1_d30f3081910f4f5ffee022fb2cf5a36e.jpg

Az Emenee által gyártott Skill Drive nevű játékról bár igyekeztem jobb képet szeretni, egyszerűen nem tudtam. Ez persze annak is köszönhető, hogy a játék mára igazán ritkának számít.
De mit is tudott az Emenee játéka? Lényegében egy az NDK Elektro-Autodromhoz hasonló játékról volt szó, ami kormánykerékkel, gázpedállal és egy kormányozható Corvette autóval várta a gyerekeket. A bekapcsolás után a végtelenített szalagpályán kellett az autót kormányozni, ezzzel a vezetés élményét átérezni egy kicsit.
Érdekes és különleges játék volt a maga idejében, amit természetesen szívesen használtak is a gyerekek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1517773310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása