Kínai fa építőjáték
2022. március 10. írta: ToyaHSW

Kínai fa építőjáték

dsc_0020.JPG

Ha kínai játékokról van szó, akkor szinte azonnal mindenkinek a különböző távirányítós, bolygókerekes vagy lendkerekes járművek ugranak be, amelyekkel gyerekként mindannyian találkoztunk és még ma is nosztalgiával gondolunk rájuk.
A kínai játékgyártás persze ennél jóval több volt és bár mi ezeket a játékokat ismertük bőven készítettek más játékokat is.
A kínálatban megtalálhatóak voltak a különböző építőjátékok is, amelyek nagyszerű készségfejlesztőnek bizonyultak. A mai napon egy ilyen fából készült építőjátékot szeretnék bemutatni nektek.

A WB 212 Construction Set egy keményfából készített játék volt, ami nem tartalmazott mérgező anyagokat és még mosni is lehetett az elemeket károsodás nélkül.
A készlet ami hozzám került a 2-es számot viseli, ebből könnyen ki lehet következtetni hogy több különböző készlet is forgalomba volt (összesen négy), amelyben persze eltérő elemeket találhattak a gyerekek. Ha kellő mennyiségű készletük volt, akkor tényleg csak a képzelet szabott határt az apró építészeknek.
De hogyan is nézett ki a WB 212 és hogyan kellett belőle építeni?

Elsőként persze azért érdemes a dobozra is vetni néhány pillantást, ami szinte vonzza tekintetet élénk színeivel. A dobozon egy szélmalomhoz hasonlító építmény, valamint egy kislány és egy kisfiú, akik éppen egy helikoptert próbálnak megépíteni a készlet segítségével.
Az elemek formáját már a dobozra pillantva felmérhették a gyerekek, így senkit nem ért meglepetésként a dobozban található különböző hosszúságú falapokkal operáló készlet.
A készletben két különböző hosszúságú falapot találhattak a gyerekek, ezen kívül pálcikákat, csapokat, de még kerekeket is (ez utóbbi már hiányzik a hozzám került készletből). A szerelés segítése érdekében egy fából készült kalapács is helyet kapott a dobozban.
Az elemek mindegyikén bevágásokat lehetett találni. Ennek az volt a lényege, hogy az egyes elemek ezekben a bevágásokban kapcsolódtak össze.
Ezzel a megoldással és a kiegészítő elemekkel számtalan klassz dolgot lehetet megépíteni egy-egy készletből. A kettes készlet viszonylag kevés elemmel várta a gyerekeket, de ennek ellenére ágyútól kezdve darun át számtalan dolgot meglehetett építeni.

A játék persze miből fából készült nem volt az igazi. A pontosság bizony hiányzott az elemekből, így sok esetben lötyögtek az összerakott elemek és nem volt elég stabil ennek köszönhetően az építmény, ami igazán bosszantó probléma volt a gyerekeknek.
A készlet ennek ellenére valószínűleg sikeres volt a gyerekek körében, még ha nem is vehette fel a versenyt a különböző járművekkel.
Manapság már leginkább egy érdekes emlék lehet ez a játék, annak ellenére is hogy tökéletesen lehet építkezni az elemekből. Erről majd meggyőződhettek Ti is, de amíg nem tudom megmutatni nektek a játékot addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2017777612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása