Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.42.hét
2021. október 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.42.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben igyekszem érdekes és különleges régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is a legnagyobb aukciós oldalon barangoltam, ahol ismét sikerült néhány gyöngyszemre akadnom, amivel érdemes lehet gazdagítanotok a gyűjteményeteket.

Tartsatok velem ezúttal is!

packard-lemezarugyari-rendorauto-388b_10_big.jpg

Lemezárugyár Rendőrautó - Egy nyugati játék szolgált mintául a Lemezárugyár bolygókerekes rendőrautójának elkészítése során.
A mintát annyira kell komolyan venni, hogy lényegében 100%-ban megegyezik a japán játékkal a hazai darab. Persze ez bennünket sem akkor, sem most nem foglalkoztat, így biztosan sokan kapják fel a fejüket a különleges és ritka hazai játék láttán.
Most érdemes figyelnetek az aukciót, mert bár a játék nem hibátlan, de mégis érdekes darab. A licit jelenleg 5005 Ft-on áll, de 55.000 Ft-ért azonnal a tiétek lehet ez a különleges magyar játék.

regi-jatek-raba-lemezarugyar-kamion-az-eredeti-dobozaban-588b_75_big.jpg

Lemezárugyár Rába kamion - Úgy tűnik számomra, hogy valaki elkezdte felszámolni a gyűjteményét és ennek köszönhetően érdekes Lemezárugyáras játékok kerültek fel az aukciós oldalra.
Ezek közé tartozik a képen látható Rába teherautó is, ami tényleg kiváló állapotban van. Most akár Ti is lecsaphattok erre a játékra, amiért jelenleg 1000 Ft-on áll a licit.

lemezjatek-repulo-il-62-es-388b_1_big.jpg

Lendkerekes IL-62 repülőgép - Az egykori NDK-ban gyártották ezt a szétszedhető lendkerekes IL-62-es repülőgépet, ami Intercontinental festéssel érkezett meg a boltok polcaira.
A repülő akkoriban igazi különlegességnek számított és ilyen állapotban most sem túl gyakori darab. Az eredeti dobozos játékért minimum 7000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

1948-korul-technofix-a-jovo-varosa-erdekes-oramuves-vonat-lemezjatek-mukodik-878b_1_big.jpg

Technofix No.274 Monorail - A Technofixnek nagyon sok különleges játékot köszönhettek az 50-es, 60-as évek gyerekei. Ezek közé tartozott a Monorail is, amiben egy gyönyörűen kidolgozott pályán köröztek az óraműves szerkezettel ellátott vasútikocsik.
A pálya egy sínből állt és egy érdekes megoldásnak köszönhetően nem fordultak le a kocsik a pályáról.
A játékot 1954-ben gyártották, így már korából adódóan is érdekes darabnak számít, ami ráadásul kiváló állapotban maradt meg.
Ebben az esetben az aukció jelenleg 1300 Ft-on áll, ami bizton állíthatom lesz még magasabban is.

gama-regi-nagymeretu-lendkerekes-tuzolto-lemezjatek-szep-allapotban-878b_1_big.jpg

Gama 2622 tűzoltóautó - A Gama játékai nem igényelnek különösebb bemutatást a gyűjtők számára, ugyanis a német cégnek nagyon sok érdekes elemes és távirányítós játékot köszönhetünk.
Ebben az esetben egy lendkerekes és elemes tűzoltóautóról van szó, ami kihúzható létrával, letekerhető tömlővel, működő fényekkel kápráztatta el egykoron a gyerekekeket.
A kocsi egészen szép állapotban maradt meg, így érdekes lehet minden gyűjtő számára.
Az aukció jelenleg 9500 Ft-on áll és nem lehet vita tárgya, hogy ennyit simán megér ez a tűzoltóautó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4516725482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sanyikám 2021.10.19. 15:53:02

Az Il-62-esnek hiányzik a vízszintes vezérsíkja.
süti beállítások módosítása