Lovpeznici társasjáték
2021. szeptember 30. írta: ToyaHSW

Lovpeznici társasjáték

lovpeznici_1.JPG

A mai napon egy kicsit megkopott Csehszlovákiában gyártott társasjátékot szeretnék bemutatni nektek. A játék neveó magyarul Rablók, ami úgy nagy vonalakban képet is ad a játékban elvégzendő feladatról.
A társasjátékot Schilling Imrétől kaptam, amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani.

A dobozt kézbevéve azonnal látszik, hogy ez valami erdőben játszódó játék lesz, ahol különböző rosszarcú emberekkel lehet majd találkozni.
A doboz grafikája már művészinek is nevezhető és ez a nagyszerű grafika a doboz beltartalmán is visszaköszön. Első sorban a félbe hajtott táblára érdekes néhány pillantást vetni, amin az idő múlásával mindig új és új részleteket fedezhetünk fel.
Vannak itt rablók, pandúrok, állatok, vár, ház, erdei tisztás és más egyéb részlet.

A játékot maximum öten tudták játszani, akik egy-egy pandúrral voltak.
A feladat egyszerű volt. A start mezőből elindulva kellett végighaladni a pályán dobókocka dobásokkal. Ha olyan mezőre lépett a játékos amelyiken egy piros bábú volt, akkor húzhatott egyet a rablós kártyák közül és le kellett vennie az adott bábút a tábláról.
A játék akkor ért véget, ha az összes rablót elfogták a játékosok. A győztes pedig az volt, aki a legtöbb rosszfiút elfogta.

Viszonylag egyszerű, de mégis szórakoztató játék volt, ami ráadásul egészen sokáig is eltarthatott.

A Lovpeznici doboza elég viseletes, de ez szerencsére a beltartalomról már nem mondható el. A kártyák szépek, így lehetőségem volt megcsodálni az összes rabló arcképét. A tábla szintén remek állapotban maradt meg és a bábúk és a dobókocka is szépen elcsomagolva várja, hogy valaki újra játsszon a játékkal.

Ez persze most nem fog megtörténni. Azért a dobozt igyekszem majd valamennyire rendbe hozni, hogy amikor megtudom mutatni személyesen is a játékot, akkor már egy szebb játékot láthassatok.
Amíg azonban erre nincs lehetőség, addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5816705330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2021.10.02. 11:59:50

Ó, hát én emlékszem ennek a magyar kiadására! A hetvenes évek első feléből. Jókat mulattunk az arcképeken, tényleg mindent beleadtak a készítők, igazán gazdag a dekoráció. Szerencse, hogy ez a cseh példány ilyen szép állapotban maradt meg. Láthatóan gyerekeké volt, a dobozfedelet kifestőként értelmezték. :D
süti beállítások módosítása