Ceruzahegyezők a 70-es évekből 16.rész
2021. július 06. írta: ToyaHSW

Ceruzahegyezők a 70-es évekből 16.rész

hegyezo16_1.JPG

Ha kedd, akkor az elmaradhatatlan ceruzahegyezők érkeznek a blogon. Ezen a héten ismét pár érdekes és különleges darabot tartogattam nektek, amelyek ebben az esetben is inkább dekorációs tárgyaknak számítanak, mint napi használatra szánt eszközöknek.
Ezúttal ismét tematikus igyekszem lenni, így ezúttal a baromfiudvarban teszünk egy kiruccanást ugyanis a ma bemutatásra kerülő hegyezők központi elemét a csirkék, egy kakas és egy kacsa adják.

A négy darab hegyező egy sorozat részeit képezi, amiről fogalmam sincs hogy hány darabból állhatott eredetileg. A hegyezők anyagukat tekintve engem a porcelánra emlékeztetnek és rendkívül igényesen elkészített daraboknak tűnnek, amiről Ti is meggyőződhettek a képeket megnézve.
Kidolgozásukat tekintve igazán igényes darabokról van szó. Minden hegyezőn az apró részletek is kidolgozásra kerültek. A szárnyasokon látszanak a tollak mintázata a taréj és minden apró részlet.
Ha ez pedig magában nem lenne elég a festés is rendkívül igényesen lett elkészítve a hegyezőkön.

A hegyezők a múlt héten bemutatott darabokhoz hasonlóan itt is alul kaptak helyet nyitott rendszerű megoldással. Ez azt jelentette, hogy a forgács a hegyezés során szabadon tudott távozni a hegyezőből, ezért érdemes volt papír felett használni azt majd az összegyűjtött forgácsot kidobni a szemetesbe.
Valószínűleg ezen a négy hegyezőn még soha nem faragtak ceruzát.
Sajnos a gyártóra utaló jelzés nincs egyik hegyezőn sem, de hátha akad köztetek olyan akinek vannak ezzel kapcsolatos információi.

A jövő héten újabb érdekes hegyezőket mutatok be nektek, ha van kedvetek akkor is tartsatok majd velem!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5816612748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása