Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.19.hét
2021. május 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.19.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerencsére ezúttal is megakadt a szemem néhány igazi gyöngyszemen, így érdemes lesz ma is velem tartanotok a régi játékok világába.

schenk-lovagvar-plusz-kiegeszitok-d45b_1_big_1.jpg

Schenk lovagvár - A Schenk játékoknak nagyon nagy gyűjtői köre van, akik igyekeznek minden darabot begyűjteni ebből a nagyszerű hazai készítésű műanyag játékból.
Most egy lovagvár keresi új gazdáját, azonban ennek a megvásárlása egy kicsit zsákbamacska, mivel az eladó nem építette össze a várat és így nem tudni minden darab megvan-e hozzá.
Extraként különböző kiegészítéseket kaphattok a várhoz, így érdemes elgondolkodni a 8000 Ft-os induló áron hirdetett játéknál a licitáláson.

lemezarugyar-lendulet-mercedes-b35b_4_big.jpg

Lemezárugyár Mercedes - Ezúttal megakadt a szemem egy Lendület kisautón is, ami egészen jó állapotban vészelte át az eltelt éveket.
A Mercedes sárga színben, még matricákkal az oldalán várja új gazdáját. A műanyag egészen szép és az alvázon sem tűnt fel nekem különösebb korrózió. A játék ára jelenleg 2150 Ft-on áll, ami egyáltalán nem számít soknak.

piko-alfa-romeo-1300-b35b_1_big.jpg

PIKO Alfa Romeo - A PIKO számtalan lendkerekes kisautót készített. Ezek közé tartozott az 1:20-as méretarányú Alfa Romeo is.
A kocsi egykoron nagyon népszerű és megfizethető játéknak számított. Szerencsére néhány gyerek vigyázott a játékaira, így még ma is előkerülnek szép állapotban megmaradt darabok.
Most egy ilyet ajánlok a figyelmetekbe, amiért jelenlegi állás szerint minimum 2800 Ft-ot kell leszurkolnotok.

regi-retro-kick-goal-focis-jatek-e25b_2_big.jpg

Kick Goal - Ha focis játékokról van szó, akkor nagyon sokan egyből a Tipp Kickre gondolnak vagy a szocialista változatára, ami Magnetic Football néven volt megvásárolható.
Ezekben a játékokban a játékosokat egy mozdulattal lehetett lövésre fogni. A Kick Goal leginkább a Tipp Kickhez hasonlítható. Itt is vannak mezőnyjátékosok, kapusok és egy egészen pofás játéktér. 
Nem túl gyakori darab ez a játék, így azt kell mondanom a 8000 Ft-os ár nem tűnik túlzottnak ezért a régiségért.

lemezarugyari-kozlekedesi-jatek-a45b_7_big.jpg

Közlekedési játék - Ismét egy hazai játék, amin megakadt a szemem és ennek az az oka, hogy elképesztően jó állapotban várja új gazdáját a Lemezárugyár által készített Közlekedési játék.
Az eredeti táblák és a három autó is megvan, sőt még az eredeti doboza is megmaradt a játéknak. Nem kell aggódnotok kaptok vele eredeti felhúzókulcsot is és a játék is működik mind a mai napig.
Igazából játékra már nem igazán alkalmasak ezek a régiségek, de egy gyűjtő számára komoly értéket képviselnek.
Ehhez a darabhoz most 11.000 Ft-os áron juthattok hozzá.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4716527454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása