Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.17.hét
2021. április 25. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.17.hét

Ahogy azt megszokhattátok most vasárnap sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben ezúttal is a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is ráakadtam néhány érdekes darabra, amelyekre akár Ti is lecsaphattok most.

Tartsatok velem ezúttal is a régi játékok világába!

papirmasse-katonaknak-favar-magyar-ritka-retro-jatek-regiseg-ef4b_1_big.jpg

Régi fából készült vár - Egy régi magyar játékhoz juthattok most hozzá egészen kedvező áron szerencsés esetben.
A várat valamikor az 60-as években készítették és sok változatban lehetett hozzájutni egykoron. Ez egy egészen szép állapotban megmaradt darab, amit lényegében már csak be kell lakni. Mivel a katonák nem képezik részét az aukciónak, így a saját készletetekből kell megtölteni élettel a fából készült várat.
A licit 9200 Ft-ról indul.

regi-tarsasjatek-kihuzzuk-a-lutrit-hianytalan-605b_4_big.jpg

Kihúzzuk a Lutrit társasjáték - Egy régi hazai társasjátékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, amit a Minerva hozott forgalomba. Nem túl gyakran tűnik fel az aukciós oldalakon a Kihúzzuk a Lutrit társasjáték, ami lényegében egy társas szerencsejáték volt, ami leginkább a Lottóhoz volt hasonlítható.
A játékosok egy-egy táblát kaptak, amelyeket öt szám szerepelt. A játékvezető sorban húzta ki a számokat egyesével egy zsákból és a játékot az nyerte meg akinek elsőként sikerült az öt számát lefedni a kihúzott számokkal.
Érdekes és valóban ritka játék, így a 7500 Ft-os ár is teljesen elfogadható.

kovap-575-bussing-1959-jelu-regi-retro-jatek-autobusz-905b_8_big.jpg

KOVAP busz - Egy régi lemezjáték az egykori Csehszlovákiából. A KOVAP nagyon sok játékot készített, amelyek között a jobb és rosszabb darabok egyaránt megtalálhatóak voltak.
Ez a busz a jobbak közé tartozik és bár használt, de mégis elég érdekes lehet egy gyűjtő számára. Persze nyugatról eredeti dobozzal gyönyörű állapotban is beszerezhető, de azért jóval többet kérnek.
Az eladó ebben az esetben 1 Ft-ról indította el az aukciót, így akár szerencsétek is lehet.

regi-rubik-buvos-kocka-buvos-kigyo-ket-karika-babel-torony-magyar-logikai-jatekok-5f4b_4_big.jpg

Logikai játék - Egy becsületes adag logikai játék egyben, azoknak akik szeretnék felidézni a 80-as évek hangulatát. Megtalálható a csomagban szinte minden komolyabb Rubik játék, amelyekkel akkoriban mi is játszottunk.
Persze mindenen látszik, hogy használva volt, de ebben éppen ez a szép.
Az eladó ebben az esetben 2999 Ft-ról indította el az aukciót.

mercedes-c-111-elemes-orosz-automodell-retro-jatek-regiseg-ef4b_1_big.jpg

Elektromos C111-es - Az egykori Szovjetunióból érkezett egy játék, ami szintén érdekes lehet a gyűjtők számára. A Mercedes C111-est idéző formavilágú Super C111-es egy bolygókerekes autó.
Persze az idő ezt a játékot sem kímélte, ennek ellenére szerintem még bőven menthető kategóriába esik. Az elemtartó gyalázatosan néz ki és az elemtartó fedele és az egyik első lámpa is hiányzik, de szerintem a hiányosságok ellenére is egy érdekes darab.
Az eladó 6500 Ft-ot szeretne kapni a játékért, amit én kicsit soknak gondolok, de ez az én problémám.
Ha nektek tetszik és kell, akkor licitáljatok rá bátran!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3616512682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása