Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.13.hét
2021. március 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2021.13.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott ajánló rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is rátaláltam öt érdekesebb darabra, amelyeket érdemes lesz figyelemmel kisérnetek és esetleg megvásárolnotok.

Tartsatok velem most is a régi játékok világába!

babylon-keszsegfejleszto-jatek-b44b_3_big.jpg

Babylon építőjáték - Az én gyerekkorom egyik meghatározó építőjátéka volt a minden óvodában megtalálható Babylon építőjáték. Ebben a hazai gyártású játékban golyók és pálcikák segítségével szinte bármit megtudtunk építeni.
Igazi kreatív játék volt, ahol tényleg csak a képzeletünk szabott határt az építményeinknek.
A játék mind a mai napig megvásárolható, de a régi eredeti darabok azért mégis különlegesebbek. Ez az eredeti dobozos változat szép állapotban maradt meg, így érdemes lehet a megvásárlásra a 3000 Ft-os áron kínált játék.

retro-loverseny-jatek-jo-allapotban-ide-nezz-c44b_1_big.jpg

Lóverseny társasjáték - A tegnapi napon a Blog TV műsorában bemutattam nektek ezt a klasszikus hazai társasjátékot, aminek most egy modernebb változatán akadt meg a szemem.
Ha tetszett a videós bemutató, akkor érdemes lehet a figyelmetekre ez a társasjáték is. A bábuk közül csak három darab van meg, de ezen kívül nincs rossz állapotban a játék.
Az eladó minimum 1500 Ft-ot szeretne kapni a Plastolus által készített játékért.

piko-steffi-jatek-porszivo-d34b_3_big.jpg

Steffi porszívó - A lányoknak is számtalan játék készült a szocializmusban, amelyek között nagyon sok volt a háztartással kapcsolatos.
A PIKO-nál ezt annyira komolya vették, hogy a varrógépeken, turmixgépen kívül olyan játékokat is gyártottak mint a két változatot is megélt elemes porszívó. Ezek közül a porszívók közül az első a Steffi volt, amit most a figyelmetekbe ajánlok.
A játék eredeti dobozban, kiváló állapotban megmaradva várja új gazdáját. A minimum ár ebben az esetben 3000 Ft. ami egyáltalán nem számít soknak.

regi-jatek-versenyauto-034b_2_big.jpg

Régi versenyautó - Valószínűleg az egykori Szovjetunióban készíthették ezt a Formula 1-es kisautót. A kocsi elég nagy méretű és egészen jó állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Persze egy kicsit koszos és a matricák egy része is erőteljesen kopott már, de semmi menthetetlen nincs rajta. A licit ebben az esetben is 3000 Ft-ról indul.

anker-piko-puch-g6-tavos-terepjaro-d44b_7_big.jpg

Puch G6 távirányítós autó - A PIKO távirányítós autóknak régen is komoly népszerűségük volt és a népszerűség mára sem kopott meg.
Ezúttal a cég által gyártott Puch G6-os távirányítós változatát ajánlom a figyelmetekbe. A kocsi igazi érdekessége, hogy itt már elektromos a kormányzás, amit a távirányítóból Ti is kikövetkeztethettek. Ez a ritkább, de fiatalabb darab.
A kocsinak persze van hiányossága is (pótkerék), talán ezért is indította az eladó 9000 Ft-ról az aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8116472784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása