Régi játékokkal is van munka 8. - 7.rész
2021. március 12. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 8. - 7.rész

majorettevwgolf_51.JPG

Ezen a héten a befejező részéhez érkezik a nyolcadik régi játék felújítása. A rovatban újítottam már fel a szemetek előtt távirányítós, bolygókerekes, RC irányítással rendelkező játékot, de a sorban a Metalcar, a Matchbox, sőt még a SIKU autói is szerepelnek.
Ezúttal egy Majorette VW Golf 1-es felújítását követhettétek nyomon az elmúlt hetekben.

Az első részben külsőleg vettem szemügyre a kocsit és mértem fel a hiányosságokat, a második részben a szétszedéssel folytattam a sort, a harmadik részben a karosszériát igyekeztem rendbehozni, a negyedik részben a műszerfal-hűtőráccsal, az ötödik részben az alvázzal foglalkoztam, míg a hatodik részben a szélvédőre fordítottam az időt.
A sorozat záró epizódjára nem más feladat mint az utastér és az összeszerelés.

Az utastér a játék egyetlen eleme volt, ami nem igényelt különösebb figyelmet. A műanyag alkatrész nagyon szép állapotban maradt meg, de egy kis takarítás azért ráfért erre az alkatrészre is.
Ehhez nem is volt szükség semmi extrára, hiszen egy kis mosogatószeres víz tökéletes megfelel a célra. A folyamat során azért érdemes figyelnetek az apró kiálló alkatrészekre, hogy azokban ne tegyetek kárt.
Miután megszáradt az alkatrész jöhetett az összeszerelés, ami szintén nem egy bonyolult feladat.
Egyetlen apróságra kell figyelni az összeszerelés során, hogy elsőnek a játék hátsó részén található fülbe kell beakasztani mind az utasteret, mind pedig az alvázat.
Mivel itt a szétszedésnél nem volt szükség fúrásra, így egy erőteljes nyomással egyszerűen összepattintható az alváz és a karosszéria. Persze érdemes figyelni azért, hogy a festést ne sértsük meg és az alváz se hajoljon el a művelet során.
Ezzel lényegében el is készült a nyolcadik felújított játék.

A jövőben számíthattok még hasonló felújításokra az oldalon, így érdemes figyelemmel kísérnetek a frissítéseket.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3116459378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása