Régi játékokkal is van munka 8. - 5.rész
2021. február 26. írta: ToyaHSW

Régi játékokkal is van munka 8. - 5.rész

majorettevwgolf_41.JPG

Ahogy már megszokhattátok a pénteki nap a régi játékok felújításáé. Ebben a rovatban volt már bolygókerekes, drótos távirányítós, RC irányítással rendelkező autó, de nem maradtak el a kisautó felújítások sem.
Ezúttal egy Majorette kisautó felújítását követhetitek figyelemmel, ami egy VW Golf 1-es.
Az első részben külsőleg vettem szemügyre a kocsit és mértem fel a hiányosságokat, a második részben a szétszedéssel folytattam a sort, a harmadik részben a karosszériát igyekeztem rendbehozni, míg a negyedik részben a műszerfal-hűtőrács párossal foglalkoztam.
Ezen a héten az alvázat igyekszem majd kezelésbe venni.

Az alváz viszonylag egyszerűen épül fel és ennek megfelelően rendkívül egyszerű elemeire bontani azt. A futóművet egy U alakúra hajlított rugó tartja a helyén, amit viszonylag egyszerűen ki lehet akasztani és ezt követően a tengelyeket a kerekekkel ki lehet emelni a helyükről.
Miután szétszedtem az alvázat jöhetett a takarítás, amihez nagyszerű szolgálatot tett a már bemutatott aprócska csiszológép, amihez drótsörtékkel ellátott fej is tartozik.
Ezzel egyszerűen és gyorsan át lehetetett csiszolni az alvázat és a fém alkatrészeket.
A kerekek szerencsére épségben megmaradtak, bár a dísztárcsákat jelző festék azért az évek alatt lekopott. Ezt mindenképpen javítani kellett.
Erre több megoldást is bevethettek.
Az első ami mindenkinek az eszébe jut az az ecset és megfelelő óvatos mozdulatok, amikkel a megfelelő vonalakat áttudjátok húzni. Ehhez rendkívül biztos kéz és sok türelem kell azonban.
Ettől sokkal egyszerűbb megoldás ha egy papírlapra kentek egy kevés festéket nem túl vastagon, majd ezt a papírlapot egy kemény és sík felületre fektetitek. Ezt követően a kerekeket a festékbe lényegében belenyomjátok.
Ekkor a festék felkerül a megfelelő részekre ha jól csináljátok a műveletet és nem kell a felesleget kapargatnotok vagy törölgetnetek azokról a részekről ahova nem szabadott volna kerülnie a festéknek.

Ezzel lényegében el is készült az alváz, amit a festék száradását követően össze is lehet rakni az eredeti állapotába. A változás elsőre nem tűnik nagynak, de majd a kész játéknál azért lehet érzékelni ezeket az részleteket is.
Tartsatok velem a következő részben is, amikor a szélvédővel és az azzal egybeépített lámpákkal foglalkozom majd.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6516441414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása