Cirkuszos Mesekocka
2021. március 11. írta: ToyaHSW

Cirkuszos Mesekocka

cirkuszmesekocka_1.JPG

A mese kockáról mint klasszikus játékról már készítettem írást nem is egyszer, de mivel minden mesekocka egy kicsit más és más, így a ma bemutatásra kerülő darabról ismét olvashattok egy bemutatót.
A mesekocka az a játék amivel mind a mai napig találkoznak a gyerekek. Így volt ez már az én gyerekkoromban is és szerintem a következő generációk is ismerik majd ezt a játékot.

A mesekocka általában 9, 12 vagy 16 kockából álló játék volt, de lehetett találkozni 20 vagya 24 darabból álló változatokkal is.
A kockák minden oldalán egy-egy rajz volt látható, amelyekből egy nagy képet lehetett kirakni. Ennek a megoldásnak köszönhetően a mesekockából hat képet lehetett kirakni, ami lényegében így egy rendkívül egyszerű puzzle játék volt.
A mesekockán található képek általában elég változatosak voltak, de azért a készítők igyekeztek egy téma köré csoportosítani a kockákon megjelenő képeket vagy rajzokat.
Mivel a játék az egészen fiataloknak készült, így szinte természetes módon a meséket vagy azokra jellemző jeleneteket tartalmazó kockákkal készültek általában a játékok, de az oldalon mutattam már be olyan kínai változatot is, amelyeken a közlekedésben használt járműveké volt a főszerep.
A bemutatásra kerülő darabot is Kínában gyártották, ezen a játékon azonban mesefigurák kaptak helyet. A kockákon kirakható képek pedig leginkább egy cirkusz világát idézik meg.

A játék gyönyörű állapotban maradt meg ahogy a fotókon is láthatjátok. Szerintem hozzám hasonlóan bennetek is sok nosztalgikus emlék elevenedik fel a mesekocka látványától.
Ha nektek is volt gyerekkorotokban hasonló játékotok, akkor nyugodtan írjátok meg kommentben hogy milyen képeket tudtatok kirakni a kockákból.

Ízelítőnek most én is megosztok veletek néhány fotót a mesekockáról.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5316458158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása